Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Stalts: Vēl daudziem RD korupcijas tēviem un mātēm būs jāatbild par līdzšinējo rīcību

Pēdējā laika korupcijas skandāli Rīgas domē (RD) met ēnu pār Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) praktiski vienpersoniski vadīto iestādi, uzskata Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāts Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK).

“Viegli jau viņam tagad teikt - es taču pats pieķeru savus darbiniekus un izdodu KNAB [Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs – red.]. Taču tā ir pēdējā laika visstulbākā demagoģija, kuru nācies dzirdēt,” kritiku neslēpj D.Stalts. 

Visa Rīgas uzņēmējdarbības vide zina, kā darbojas šī domes sasaukuma aparāts, pieļauj D.Stalts, sakot, ka domē novērojama visciešākā lēmējvaras un izpildvaras savienošanās. Tas automātiski rada visaugstākos koruptīvos riskus. “Tā nav bijusi nevienā līdzšinējā Rīgas domes sasaukumā. Arī Rīgas centrāltirgus bijušā vadītāja Liepiņa [Dainis Liepiņš – red.] kunga sniegtie komentāri liecina par nekaunīgu Saskaņas centra saimniekošanu uz nodokļu maksātāju rēķina Rīgas domē.”

“Ušakovs visu laiku atsaucas uz to, ka KNAB neko nav atradis tur, KNAB neko nav atradis citur. Mēs visi zinām, ka KNAB meklē un darba apjoms ir ļoti liels, tāpēc, lai sasniegtu vērā ņemamus rezultātus, ir jāpaiet laikam. Grūti pateikt vai leģendām apvītie Rīgas domes korupcijas tēvi un mātes dabūs rokudzelžus jau līdz 2013.gada vēlēšanām vai pēc tām, taču neapšaubāmi, ka vēl daudziem būs jāatbild par līdzšinējo darbību,” pauž D.Stalts.

Tāpat deputāts norāda, ka shēmas domē kļuvušas viltīgākas un lielākajai daļai rīdzinieku tās ne tuvu nav zināmas, saprotamas vai, kas vēl sāpīgāk - bieži vien pat neliekas pietiekami svarīgas kā arguments pret pašreizējo RD vadību, Dienai.lv atzīst deputāts. 

Jau vēstīts, ka Valsts policijā uzsākts kriminālprocess par iespējamiem pārkāpumiem SIA Rīgas nami iepriekšējās valdes finanšu darījumos. Otrdien veiktas vairākas kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp bijušais Rīgas namu valdes priekšsēdētājs Kārlis Kavacs.

Tāpat ziņots, ka pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lūguma tika apcietināta koruptīvos noziegumos aizdomās turētā ilggadējā RD Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē