Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Straujuma: Citadeles pircēji ir pasaules augstākā līmeņa finanšu cilvēki

Pagaidām publiski nenosauktie investori, kuri plāno pirkt 50% bankas Citadele kapitāla daļu, ir pasaules augstākā līmeņa finanšu cilvēki, trešdien, 17. septembrī, LNT ziņu raidījumā 900 sekundes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Neviens no potenciālajiem investoriem nav no Latvijas, visi ir no ASV vai Kanādas - aizokeāna valstīm," komentēja Straujuma, piebilstot, ka šo personu uzvārdi viņai ir zināmi, bet tos aizvien nedrīkst izpaust, tāpat kā plānotās darījuma summas.

Straujuma neslēpa, ka pagaidām notiek summu un dažādu nosacījumu precizēšana. Jebkurā gadījumā šis Latvijas valstij būšot izdevīgākais un "labākais darījums, kāds iespējams", solīja premjerministre, piebilstot, ka ir svarīgi, lai Latvijas banku biznesā ienāk jauni spēlētāji no ASV.

Valdības vadītāja stāstīja, ka šo darījumu atbalsta arī otrs Citadeles dalībnieks - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kas arī pēc darījuma ar Ripplewood Holdings bankā Citadele saglabās 25% bankas akciju.

Straujuma darījuma detaļas neatklāja, bet piebilda, ka bankas investori - patiesie labuma guvēji - un darījuma summa tiks nosaukta drīzumā pēc līguma parakstīšanas, jo 30.septembris ir pēdējais datums, kad Eiropas Komisija (EK) vai nu akceptē darījumu, vai pārņem darījuma veikšanu savā ziņā.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc vairāku stundu lemšanas akceptēja ASV fonda Ripplewood Holdings izteikto bankas Citadele iegādes piedāvājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē