Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Straujuma: Dažu ierēdņu prēmijas un algas ir neadekvātas

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), komentējot informāciju par to, ka ministriju ierēdņi saņem pārlieku lielas algas un prēmijas, LTV raidījumā Rīta Panorāma sacīja, ka "redzējusi tos skaitļus, un ministram [Zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS) - red.] tomēr ir jāskatās”, lai papildu darbs tiktu novērtēts adekvāti. 

Straujuma norādīja, ka ministriju darbinieki sakarā ar prezidentūru, noteikti strādā vairāk kā astoņas stundas dienā, bet ir skaidrs, kas tās summas, kuras premjere ir redzējusi, ir pārmērīgas.

Aģentūra LETA pagājušajā nedēļā jau vēstīja, ka Zemkopības ministrijas (ZM) nozares padomnieks Briselē saņēmis 5447 eiro, bet valsts sekretāra vietnieki - 4334 un 4461 eiro, ar šādu atalgojumu apsteidzot valsts sekretāri, kura janvārī saņēmusi 4175 eiro. Tikmēr ministrijas nodaļu vadītāji janvārī vidēji saņēmuši algas, kas ir lielākas par 3000 vai nedaudz zem 3000 eiro.

ZM Panorāmai savukārt skaidroja, ka algas valsts pārvaldē nav palielinājušās, bet janvārī tika izmaksātas novērtēšanas prēmijas, kā arī notika starptautiskā izstāde Zaļā nedēļa Berlīnē, kur daļa no ministrijas darbiniekiem gan gatavojās, gan piedalījās pašā izstādē.

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā ierēdņi saņem papildus tik daudz, cik to pieļauj Ministru kabineta noteikumi, proti, 200 līdz 300 eiro. Līdzīgas summas papildus tiek maksātas arī Aizsardzības ministrijā, kur prezidentūras laikā algas paaugstinātas 10-15% no visiem ministrijā strādājošiem.

Līdzīgi maksā arī Tieslietu ministrijā, kur gan padarītā darba intensitāti sola vērtēt pēc prezidentūras beigām. Visās ministrijās tiek uzsvērts, ka darbs saistībā ar prezidentūras jautājumiem notiek pēc oficiālā darba laika beigām vai brīvdienās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē