Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Straujuma par patvēruma meklētājiem: Ja grib dzīvot šeit, būs jaiemācās valoda

Patvēruma meklētājiem, kuri ieradīsies Latvijā, uzreiz būtu jāsāk strādāt un jāapgūst valoda, intervijā LTV raidījumā Rīta Panorāma teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Cilvēkiem jāsāk strādāt jau no pirmajām dienām un viņi jāizvieto pa pašvaldībām. Negribētos, ka 700 cilvēki dzīvo vienā kopienā, kas būtu problemātiska gan no viņu puses, gan no sabiedrības puses. Ir cilvēki jāizvieto pa reģioniem, kur jau ir tukšas dzīvesvietas un darba vietas, lai viņi paši varētu pelnīt un nodrošināt sevi, savu ģimeni un palikšanu Latvijā," savu redzējumu par bēgļu integrēšanu pauda Straujuma.

Ne mazsvarīgāk, kā norāda premjere, ir jāapgūst latviešu valoda. "Viņiem būs kursi, kas būs jāiet - katram bēglim Eiropa apmaksā sešus tūkstošus valodas apguvei un tā valoda šeit būs latviešu, tādēļ viņiem nemaz nebūs variantu. Ja grib dzīvot šeit - tad ir jāmācās valoda," sacīja Straujuma.

Tāpat premjerministre atklāja, ka vairāki uzņēmēji iekšlietu ministrijai jau ir nosūtījuši iesniegumus, ka labprāt pieņemtu patvēruma meklētājus darbā, jo viņiem nepieciešamas darba rokas. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē