Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tirgotājs: Jaunie grozījumi alkoholisko dzērienu aprites likumā ir absurds

"Alkoholisko dzērienu aprites likuma jaunā redakcija ir absurds un diemžēl nekādi nepildīs savu pamata uzdevumu – jauniešu pasargāšanu no alkohola negatīvās ietekmes un iegādes," uzskata SIA Pārtikas tirdzniecības apvienības (PTA), kas ir Elvi zīmola turētājs, komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Jau vēstīts, ka pieņemtie grozījumi alkoholisko dzērienu aprites likumā paredz noteikt patērētāju līdzatbildību - alkohola pircējiem vecumā no 18 līdz 25 gadiem bez uzaicinājuma pārdevējam būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments."Ja Saeimas deputātu mērķis bija kontrolēt to, lai mazumtirgotāji nepārdod alkoholiskos dzērienus nepilngadīgām personām, tad varu ar pilnu atbildību apgalvot, ka šis likums to nesekmēs," uzskata L.Vartukapteine, uzsverot, ka negodprātīgiem veikalniekiem vai pārdevējiem tas neko neierobežo. "Valstij un tiesību sargājošajām iestādēm nelegālā tirdzniecība ir jāapkaro un vainīgie bargi jāsoda, nevis atbildība janoveļ uz citiem pleciem, lai paši varētu turpināt aizbildināties ar nepietiekamiem resursiem," norāda. L.Vārtukapteine. Tāpat grozījumi likumā paredz, ka no nākamā gada 1.janvāra alkoholiskos dzērienus, izņemot alu, kurā spirta daudzums nepārsniedz 5,8 tilpumprocentus, lielveikalos būs jātirgo atsevišķā nodaļā un alkoholisko dzērienu degustācija ārpus nodalītās pašapkalpošanās zonas lielveikalā būs aizliegta.Likumprojekts nosaka aizliegumu tirgot alkoholu arī dienesta viesnīcās, sociālās aprūpes, valsts un pašvaldību iestāžu telpās, izņemot kultūras un sporta iestāžu telpās, piemēram, teātros un koncertzālēs, kā arī izmantojot distances līgumu.Tāpat likuma grozījumi nosaka, ka alkoholisko dzērienu reklāmā jāietver informācija arī par alkohola pārdošanas, iegādāšanās un nodošanas aizliegumu nepilngadīgām personām. Alkoholiskos dzērienus nedrīkstēs reklamēt arī vides reklāmās."Varu droši apgalvot, ka šis ir izteikti bezjēdzīgs, dārgs projekts, kam nav nekāda loģiska pamatojuma, ja nu vienīgi vēlme izskaust no tirgus Latvijas reģionu mazos veikalus," uzskata PTA komercdirektore, uzsverot, ka pašreiz jau tā visi veikalnieki strādā izteiktā taupības režīmā, jo uzkrāj līdzekļus eiro ieviešanai, kas saistīta ar būtiskām izmaksām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē