Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Točs: Apbrīnojami, ka visas partijas pieņem Ušakova spēles noteikumus

Pašvaldību vēlēšanu sacīkstē jau ir tik tālu aizrunājušies, ka Zaļās partijas mēra kandidāts Guntis Belēvičs salīdzina Nilu Ušakovu ar Alfrēdu Rubiku Rīgas mēra amatā, sakot, ka līdz Rubikam Ušakovam vēl tālu.

Jācer, ka tā nav SC slēptā reklāma, jo parasta vecākās paaudzes rīdzinieka atmiņā Rubiks ir palicis kā labs izpildkomitejas vadītājs. Ja nopietni, ir apbrīnojami, ka visas partijas cita pēc citas, pieredzējušo Vienotību ieskaitot, pieņem Ušakova spēles noteikumus.

Atceros, kad uz Rīgas mēra amatu sevi pieteica Ainārs Šlesers, partijas pareizi pretojās mēru sacīkstes principam. Jo Šleseram kā toreiz neapšaubāmi individuāli stiprākajam mēra kandidātam nebija konkurentu. Un mūsu valsts iekārtā par pašvaldību vadītājiem nekļūst tiešās mēru vēlēšanās. Tāpēc par Rīgas mēru savulaik kļuva Ušakovs, kurš toreiz vēl nevarēja spīdēt ar vadītāja pieredzi, bet SC kā politiska partija saņēma pārliecošu pārsvaru Rīgas pašvaldības vēlēšanās.

Liekas tik, pareizi, ka Vienotība, Nacionālā apvienība, Zaļā partija un visas citas atteiktos mēroties ar Ušakovu rakursā, kurā tās nevar mēroties. Ēlerte neapšaubāmi nevar uzrādīt, cik sniega viņa ir izvedusi, un atšķirībā no Ušakova nav arī televīzijas žurnāliste, kas prot runāt. Par Belēviču vai Broku, salīdzinot ar Ušakovu, maz kas ir dzirdējis vispār.

Konkurēt ar SC var ne jau spēkojoties ar līderi, bet ar diskusiju par rīdziniekam svarīgām lietām. Cilvēks ir paguris no demagoģijas par tēmām, kas nav saistītas ar pašvaldību, un šaubos, vai uzķersies uz vienkāršā argumenta, ka Ušakovs kā krievs pēc definīcijas ir ļauns. Ja tā būtu, ar kampaņu vispār varētu necensties. Tik tiešām ir vajadzīga stipra kārts. Bet tai nav obligāti jābūt Ušakovam nr. 2, kura, protams, nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē