Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Točs: Laimdotai. No Valda

Publiski demisionējušais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis dienu pēc tam, kad Valsts prezidents jau nominējis jaunu premjera kandidāti Laimdotu Straujumu, ir pieņēmis lēmumu atcelt KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.Dombrovskis nav rīkojies viens.

Viņu ir konsultējusi ģimenes draudzene un biznesa partnere, vienlaikus prezidenta padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Bukane un darba grupa no Valsts kancelejas.Neiedziļinoties juridiskajos sīkumos, kuros neviens žurnālists iedziļināties īsti nespēj, bet kuros, visticamāk, iedziļināsies tiesa, ja pie tās vērsīsies Jaroslavs Streļčenoks, jāteic, ka šis lēmums ir nonsenss, absurds un ļoti liela nepieklājība.Ja Streļčenoks ir kļūdījies un tik tiešām pieņēmis prettiesisku lēmumu attiecībā uz Jutu Strīķi, kuras dēļ no amata šķīrušies vēl vismaz pāris KNAB vadītāju, uz Valsts kancelejas sagatavoto secinājumu pamata lemt par tālākajām darbībām visas iespējas būtu jaunajai premjerei Laimdotai Straujumai.Demisionējušajam premjeram pieņemt lēmumus tik valstiski svarīgā, augsti jutīgā jautājumā kā Strīķes amata saglabāšana nav ētiski. Turklāt tam nav arī nekāda politiska pamatojuma, jo nākamais valdības vadītājs pārstāv to pašu politisko spēku. Te atkrīt spekulācijas, ka pēc Dombrovska varētu nākt kāds angažēts premjers, kurš var pazemināt to kristāltīro politiskās morāles līmeni, ko pārstāv Vienotība. Tātad, ja tā ir taisnība, ka Streļčenoks ir kļūdījies, par to pienāktos lemt pilntiesīgam premjeram, kuram ir svaigs tikko Saeimas apstiprināts uzticības mandāts.Jo Streļčenoks atšķirībā no Jutas Strīķes ir Saeimas ievēlēta neatkarīgas iestādes amatpersona, par kuru nobalsoja 92 deputāti no 100, bet pret nenobalsoja neviens. Streļčenoks tika ievēlēts amatā vienbalsīgi. Par viņu nobalsoja visa Vienotība bez jebkādas šaubu ēnas. Streļčenoks kopš 2007.gada ir bijis KNAB Ētikas komisijas priekšsēdētājs. Sakiet, kur valstī atrast vēl ētiskāku cilvēku? Un viņš pēkšņi pieņem neētiskus, pat prettiesiskus lēmumus. Vai tas izklausās ticami?Tātad - vai nu KNAB no sākta gala nav bijusi nekāda paraugiestāde, vai ir bijusi paraugiestāde, bet tagad tāda vairs nav, jeb kaut kas cits, taču noteikti situācija šajā agonējošajā struktūrā ar plašām pilnvarām ir nopietnas izmeklēšanas vērta. Tā nav demisionējuša premjera un viņa biznesa partneres lieta.Iespējams, kāds iekšējs grupējums Vienotībā baidās, ka Straujuma nebūs tik paklausīga, arī jautājumos, kas skar Vienotības spices seno privāto draudzeni Jutu. Tāpēc ir dots uzdevums Dombrovskim pasargāt Strīķi līdz vēlēšanām. Tomēr Streļčenoks Dombrovska lēmumu jau ir apšaubījis. Un var droši prognozēt, ka arī šo demisionējušā Dombrovska savārīto putru nāksies izstrēbt Straujumai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē