Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tūna: Ja sakārtos funkcijas un komunikāciju, tas būs derīgi

Ja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) reorganizācija uzlabos komunikāciju, optimizēs ministriju un tās pārvaldībā esošās iestādes, kā arī mazinās sadrumstalotību, tad visiem būs labāk, uzskata _Sorosa fonds Latvija _pārstāve Aija Tūna.

Viņa gan nekomentēja, vai šobrīd esošie reorganizācijas plāni varētu būt veiksmīgākais risinājums, lai sasniegtu iepriekšminētos mērķus.

Kā vēstīts, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir pieņēmis lēmumu par IZM reorganizāciju, kas paredz būtiski optimizēt ministrijas pārvaldes struktūru, kā arī samazināt darbinieku skaitu, portālu Diena.lv informēja ministrijā.

"Būtu jāsakārto sadarbība, jo paši IZM darbinieki ir ierobežoti – ir sadrumstalots finansējums, pienākumi un tā tālāk. Ja to sakārtotu, visiem būtu labāk," teica A.Tūna.

Birokrātija un traucēta komunikācija darbinieku starpā nav tikai IZM problēma, tā ir arī citās iestādēs, domā A.Tūna. Viņasprāt, ja būtu sakārtots funkciju un komunikācijas līmenis, no IZM būtu vienota nostāja par dažādiem jautājumiem, un tas ieviestu skaidrību. A.Tūna atzīmēja, ka dažreiz nav skaidrs, kas par ko ir atbildīgs. Viņa minēja, ka, šķiet, darbinieki pielāgojas esošajiem likumiem un noteikumiem, nevis atrisina problēmas, ko rada kādi nosacījumi.

Uz jautājumu, vai IZM plāns atlaist ceturtdaļu no visiem darbinikiem ko mainītu, A.Tūna sacīja, ka "nedrīkst būt tāda mehāniska pārbīdīšana" un "jāuzticas profesionāļiem, kuri strādā ministrijā".

"Mēs visi gaidām, kad no IZM nāks saskaņotāks skats, skaidra komunikācija, uz ko balstīties, jo tad daudzas lietas sakārtotos un sakristu. Ja reorganizācija to palīdzētu sakārtot, tad tas būtu labi," teica A.Tūna.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē