Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ušakovs: Divu gadu laikā varētu likvidēt rindas uz vietām Rīgas bērnudārzos

Rindas uz vietām Rīgas bērnudārzos pašvaldība varētu likvidēt pusotra līdz divu gadu laikā, pirmdien Latvijas radio sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

N.Ušakovs norādīja, ka šī domes sasaukuma laikā rinda jau ir kļuvusi vismaz divas reizes īsāka. "Iepriekšējie sasaukumi par to vispār nav nodarbojušies, bet mums šis jautājums uzkritis reizē ar milzīgo rindu un ar ekonomisko krīzi," sacīja Rīgas mērs.

N.Ušakovs informēja, ka patlaban 2000 ģimenes saņem 93 latu līdzfinansējumu, kuru bērni mācās privātajos bērnudārzos. Viņš minēja, ka pašlaik pašvaldībā strādā pie tā, lai jau no 1.janvāra visas ģimenes saņemtu vienlīdzīgu finansējumu. Kā zināms, šobrīd Rīgas dome 93 latu līdzfinansējumu nodrošina tikai tām ģimenēm, kuras bērnus sūta privātā pirmsskolas izglītības iestādē un vienlaikus izstājas no rindas uz vietu pašvaldības bērnudārzā. Tām ģimenēm, kas vietu vēlas saglabāt, tiek izmaksāts 30 latu līdzfinansējums. "No 1. janvāra nevajadzēs stāties arā no rindas, visi saņems tos 93 latus un tos 30 latus arī pārvērtīsim par 93 latiem. Tas nozīmē, ka visi tie, kuri nevar apmeklēt pašvaldības bērnudārzu, saņems 93 latus," sacīja galvaspilsētas mērs.

Ņemot vērā demogrāfisko situāciju un piedāvātos risinājumus, rindas uz bērnudārziem Rīgā varētu likvidēt pusotra līdz divu gadu laikā, uzskata N.Ušakovs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē