Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Valsts prezidenta uzruna Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienas militārajā parādē Jelgavā

Valsts prezidenta uzruna par godu Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienas veltītajai militārajai parādei Jelgavā 

Karavīri! Godātie klātesošie! 

Sveicu Jūs Latvijas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienai veltītajā militārajā parādē Jelgavā! 

Divdesmit piecu gadu laikā mūsu valsts ir veikusi strauju attīstības ceļu no fundamentālām reformām - likumdošanas bāzes pārveidošanas un mērķtiecīgas ekonomiskās izaugsmes, līdz pat ģeopolitiski izšķirīgiem lēmumiem, kuru rezultātus redzam un augsti novērtējam jau šodien.

Šī ir ne tikai zīmīga gadskārta Latvijas neatkarībai, bet arī trauksmains laiks Eiropai un visai pasaulei. Ārējās drošības situācija ir mainījusies, liekot mums pārskatīt daudzas prioritātes un īpaši vēršot uzmanību uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu. Latvijas iestāšanās NATO bija vēsturiski pareizs un izšķirošs lēmums. Vienpadsmit gados, kopš dalības aliansē esam apliecinājuši, ka Latvija ir uzticams partneris, uz mums var droši paļauties.

Sākoties krīzei Ukrainas dienvidos un austrumos, NATO četrkāršoja mūsu gaisa telpas aizsardzību, atsāka jūras pretmīnu kuģu grupas dežūru Baltijas jūrā, kurā pašreiz piedalās arī mūsu jūrnieki, bet uz sauszemes palielināja sabiedroto spēku klātbūtni.

Sabiedroto atrašanās mūsu valstī nav tikai NATO pastiprināta klātbūtne, sabiedroto spēki piedalās kopīgās mācībās ar mūsu karavīriem, kurās viņi apgūst iemaņas, kas būtiskas mūsu un alianses aizsardzības spēju stiprināšanai jaunajos starptautiskās drošības situācijas apstākļos.

Arī Latvija ir daudz darījusi, lai straujāk stiprinātu savas aizsardzības spējas – likumā nostiprinājusi finansējuma palielinājumu un tas tiks darīts vēl straujāk, 2% no IKP sasniedzot jau 2018. gadā.

Vēlos uzsvērt, ka Latvija nav mazāk aizsargāta kā jebkura cita NATO dalībvalsts. Šādu apliecinājumu, personīgi tiekoties, esmu saņēmis no mūsu stratēģiskajiem partneriem, un šādu apliecinājumu Latvija saņēma NATO samitā Velsā, kā arī saņem ikvienā mūsu sabiedroto rīcībā. 

Latvija nav viena, mūsu dalība aliansē ir garants mūsu drošībai. Kopā mēs esam spēks, lai sargātu mieru savā zemē, Eiropā un pasaulē!

Dievs svētī Latviju!

Top komentāri

A.
A
Militārā parāde, karavīri, NATO. Tas ir viss, kas šeit pateikts.
Praktix
P
Kāds mesidžs tautai ir parādes pārcelšana no Rīgas uz Jelgavu? Baidamies kādu aizskart vai nokaitināt?
Lācis
L
Un kuru interesē viņa uzruna? Jauna veida kredīts. Ienāc un pārliecinies http://swedcredit.tk/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē