Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vējonis: Baltijas jūras reģiona stabilitāte un drošība ir valstu kopīgs uzdevums

Daudzi drošības riski ir kopīgi visām Baltijas un Ziemeļvalstīm, tāpēc būtiski stiprināt to partnerību, tikšanās laikā ar Somijas ārlietu ministru Timo Soini pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja migrācijas krīzi Eiropā, globālos terorisma draudus un situāciju Ukrainā, uzsverot, ka Eiropas valstīm svarīgi saglabāt vienotu nostāju un solidaritāti, saskaroties ar jauniem kopējiem izaicinājumiem. Vējonis arī piebilda, ka daudzi drošības riski ir kopīgi visām Baltijas un Ziemeļvalstīm, tāpēc būtiski stiprināt to partnerību.

Valsts prezidents, pieminot vairāku Somijas uzņēmumu darbību Latvijā, atzinīgi novērtēja Somijas investīcijas Latvijā un iespējas vēl padziļināt sadarbību šajā jomā. Savukārt Soini pauda gandarījumu par lieliskajām valstu divpusējām attiecībām, uzsverot, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir stiprināt sadarbību drošības jomā Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā.

Latvija, šogad pārņemot Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības (NB-8) koordinatora pienākumus, par prioritātēm izvirza sadarbību aizsardzības un drošības jomā, stratēģisko komunikāciju, kiberdrošību, enerģētikas drošību un Austrumu partnerību. Šajā formātā nozīmīga būs sadarbība ar reģiona partneri Somiju, kas šogad pārņem vadību Ziemeļvalstu ministru padomē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē