Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VID konkurss noslēdzies bez rezultāta; Reizniece-Ozola kandidātu meklēs valsts pārvaldē

"Izsludinātais konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu beidzies bez rezultāta", intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka komisija atzinusi to, ka konkurss uz VID vadītāja amatu beidzies bez rezultāta - tajā nevarēja atrast atbilstošas kapacitātes cilvēku.

Kučinskis uzsvēra, ka nav vērts atkārtoti izsludināt konkursu, ja tas atkal var beigties bez rezultāta, tādēļ VID vadītāja amatam atbilstošu kandidātu, visticamāk, meklēs valsts pārvaldē un tā jau būšot "pārcelšana", nevis konkurss.

Tāpat ministru prezidents intervijā atklāja, ka padomā vairāki pretendenti ir finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), taču viņa šobrīd ir Briselē. Kolīdz ministre atgriezīsies, plānots padziļinātāk ķerties pie VID ģenerāldirektora meklējumiem.

Reizniece-Ozola aģentūrai LETA pavēstīja, ka VID vadītāja kandidātu plāno meklēt starp augstākās ierēdniecības pārstāvjiem.

"Man ir padomā augstākās ierēdniecības loks, ko vēlos uzrunāt," norādīja Reizniece-Ozola. Tomēr viņa noteica, ka pašlaik ir pāragri minēt konkrētas personas.

Lai gan iepriekš kuluāros kā iespējamā kandidatūra uz VID vadītāja posteni bija izskanējis Reiznieces-Ozolas padomnieks Jurijs Spiridonovs, viņš aģentūrai LETA noliedza, ka būtu gatavs ieņemt šo amatu. 

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniedza atlūgumu un savus pienākumus šajā amatā pildīja līdz 27.jūnijam.

Valsts kanceleja 16.jūnijā oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis izsludināja konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā.

(ziņa papildināta ar 5.-7.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē