Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +23 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Vienotība: ZZS un SC aktivitātes referendumu likuma sakarā atklāj abu spēku ideoloģisko tuvību

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Saskaņas centra (SC) aktivitātes saistībā ar likumu_ Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu _atklāj abu spēku ideoloģisko tuvību, kas iezīmējās jau 10. Saeimas laikā, kad ZZS un SC vairākkārtīgi bloķēja valstiski svarīgu, uz tiesiskumu un atklātību vērstu likumprojektu pieņemšanu, norāda partijas Vienotība valde.

10. Saeimā ZZS, neskatoties uz atrašanos valdības koalīcijā, kopā ar SC bloķējās vairāk nekā 50 reizes, tādējādi iestājoties pret sabiedrības interesēm tiesiskuma jautājumos, un tas bija galvenais iemesls 10. Saeimas atlaišanai, uzsver Vienotība.

Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa norāda: "ZZS un SC aktivitāšu dēļ referendumu likuma sakarā ārpus jebkādas tiesiskās reglamentācijas un kontroles var palikt parakstu vākšanas aģitācijas un reklāmas finansēšana un finanšu avoti. Tas acīmredzami ir izdevīgi tiem spēkiem, kas vēl šī gada sākumā aicināja atzīt krievu valodu par mūsu valsts valodu un šobrīd pieprasa automātisku pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem."

ZZS un SC, apvienojot spēkus, uzsāk populistisku pašvaldību priekšvēlēšanu kampaņu, kas būs jāapmaksā nodokļu maksātājiem, uzskata Vienotība. Tieši no šādas populistiskas, bezatbildīgas un valsts līdzekļus šķērdējošas rīcības ļautu izvairīties likuma Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu jaunā redakcija. Likuma grozījumi ir veikti, lai pilnveidotu esošo kārtību, radītu mūsdienām atbilstošu un līdzsvarotu veidu, kā pilsoņiem paust savu gribu un ietekmēt lēmumu pieņemšanu Latvijā, norāda Vienotība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē