Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīķe-Freiberga par situāciju Ukrainā: Pretīgi skatīties uz rietumu gļēvo reakciju

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga velta ļoti skarbus vārdus rietumvalstīm, kuru reakcija uz notikumiem Ukrainā, viņas vērtējumā, ir gļēva.

"Rodas tāda situācija, ka Krievija var darīt vienalga ko, vienalga kur un visi noplātīs rokas. [...] Kamēr līdz viņu namdurvīm tas nenonāks - ļoti žēl, mēs tik noskatāmies! Man ir tiešām pretīgi skatīties šo visu gļēvo reakciju no visas pārējās pasaules," sacīja eksprezidente.

Viņa kritizēja ANO, dēvējot tās par impotentām un pilnīgi nevarīgām jautājumos, kas saistīti ar Krieviju, kurai Drošības padomē ir veto tiesības. 

Eksprezidente uzsvēra, ka Baltijas valstīm ir pēdējais laiks saprast, ka piederība NATO nav tikai karoga uzvilkšana Briselē, bet mums nepieciešams  kaut vai savelkot jostas ieguldīt savā drošībā. Tāpat Baltijas valstīm jāpieprasa NATO partneriem un tas jau ir darīts, lai tiktu izstrādāts teritoriālās aizsardzības plāns. 

Vīķe-Freiberga norādīja, ka Ukrainā notiek viņas jau pirms nedēļas prognozētais - tiek atkārtots Gruzijas scenārijs, kā arī pielietota 1940.gada Staļina taktika. "Tas viss tagad ir jauki atsvaidzināts."

Ukraina, pēc eksprezidentes domām, ir iedzīta stūrī, jo jau Viktora Janukoviča gāšana bija pamats, lai Krievija iebruktu Krimā. "Tiklīdz Ukraina pacels kaut vienu pirktiņu, lai aizstāvētos, tad, protams, būs Gruzijas variants."

Jau ziņots, ka pirms nedēļas TV3 raidījumā Nekā personīga Vīķe-Freiberga pieļāva, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins gaida Soču olimpiādes beigas, lai Ukrainā ievestu armiju, to pamatojot ar Krievijas pilsoņu drošības apdraudējumu. Tas raisīja Krievijas vēstnieka Aleksandra Vešņakova dusmas, kurš eksprezidentei ieteica pirms runāšanas iziet dopinga kontroli.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē