Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vilks: Pirmās lasītavas Gaismas pilī apmeklētājiem durvis vērs aprīlī

"Turpmākajos mēnešos turpināsies darbs pie Gaismas pils telpu un teritorijas labiekārtošanas, kā arī pakāpeniskas grāmatu un citu bibliotēkas krājuma vienību pārvietošanas uz jauno ēku," informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors (LNB) Andris Vilks. "Paredzēts, ka pirmās lasītavas un izstādes apmeklētājiem durvis vērs aprīlī."

Vilks izsaka pateicību visiem 18. janvāra akcijas Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde dalībniekiem, tostarp ap 800 Latvijas bibliotekāriem, Latvijas un ārzemju medijiem, uzņēmumiem un amatpersonām. "Cilvēku prieks un interese par jauno bibliotēku deva mums sparu un apņemšanos darīt visu iespējamo, lai jau 2014. gada vidū Latvijas Nacionālā bibliotēka būtu atvērta un gatava uzņemt ikvienu," teic bibliotēkas direktors.

Spītējot aukstumam, pasākumā piedalījušies vairāk nekā 14 tūkstoši cilvēku no visas Latvijas, tostarp arī no ārzemēm – Baltijas valstīm, Vācijas, Zviedrijas, Šveices, ASV, Krievijas u.c. Piecu stundu laikā no LNB vecās ēkas Kr.Barona ielā 14 uz jauno no rokas rokā tika pārnestas aptuveni 2000 grāmatas. Tās izvietotas Tautas grāmatu plauktā, kas piecu stāvu augstumā slejas ēkas ātrijā un ir viens no centrālajiem tās interjera elementiem. Katra no akcijas laikā pārvietotajām grāmatām ir kāda cilvēka dāvinājums LNB – personīgi nozīmīga un īpaša grāmata, kuras titullapā ierakstīts vēstījums vai personisks stāsts, kas saistās ar konkrēto izdevumu.

Pirmā grāmata, kas akcijā Grāmatu draugu ķēde sāka ceļu uz jauno bibliotēku, bija 1825. gadā Sanktpēterburgā latviešu valodā izdotā Bībele, ko bibliotēkai uzdāvinājis grāfs Lambsdorfs. Savukārt pēdējā un visilgāk pa cilvēku rokām ceļojusī akcijas grāmata bija Pētera Upenieka Balandnieki.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas oficiālā atklāšana notiks šā gada 29. augustā – bibliotēkas 95. gadu jubilejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē