Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Viņķele: Problēmas Liepājas metalurgā ir risināmas

Ir skaidrs, ka problēmu loks AS "Liepājas metalurgs" ir plašāks nekā obligātā iepirkuma komponente, tomēr problēmas ir risināmas, šodien pēc tikšanās ar "Liepājas metalurga" arodbiedrības un akcionāru pārstāvjiem aģentūrai LETA pastāstīja labklājības ministre Ilze Vinķele (V).

Kā pastāstīja Viņķele, viņa uzklausījusi akcionāru un arodbiedrības bažas par uzņēmuma turpmāko attīstību un secinājusi, ka risinājumam, kas ļautu mazināt sarežģījumus uzņēmumā, ir divi virzieni - elektroenerģijas sadaļa un akcionāru savstarpējās attiecības.

Lai gūtu skaidrāku priekšstatu par situāciju uzņēmumā Labklājības ministrijas (LM) atbildības jomā, Viņķele nākamnedēļ, visticamāk, trešdien, iecerējusi vēlreiz doties uz Liepāju, lai tiktos ar uzņēmuma kolektīvu.

Kā ziņots, metalurģijas uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" strādājošie pieprasa tikšanos ar četriem Latvijas valdības ministriem, lai uzklausītu ministru paskaidrojumus par valsts nostāju metalurģijas nozares saglabāšanā un par metalurģijas nozarē strādājošo labklājību, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja metalurgu arodbiedrības priekšsēdētājs Jānis Grava.

"Ņemot vērā izveidojušos situāciju - Latvijas valdības pieņemto lēmumu dēļ nekontrolējami pieaug maksa par zaļās enerģijas obligāto iepirkumu, kas patlaban apdraud metalurģijas nozares pastāvēšanu Latvijā un līdz ar to visus 2300 "Liepājas metalurgā" strādājošos, metalurgu arodbiedrība aicina nākamās nedēļas laikā uz tikšanos metalurģijas ražotnē Liepājā ekonomikas ministru Danielu Pavļutu, tieslietu ministru Jāni Bordānu (VL-TB/LNNK), labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V) un finanšu ministru Andri Vilku (V), lai uzklausītu paskaidrojumus par valsts nostāju metalurģijas nozares saglabāšanā un metalurģijas nozarē strādājošo labklājību," uzsver Grava.

Jau ziņots, ka AS "Liepājas metalurgs" valde pagājušajā nedēļā nolēmusi uz laiku pārtraukt maksāt AS "Latvenergo" obligātā iepirkuma komponenti (OIK), kas darbojas kā atbalsta mehānisms elektrības ražotājiem.

"Saprotam, ka tas ir nesmuks gājiens, bet mums nav citas izvēles," tā otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē, paziņojot par nolemto, sacīja "Liepājas metalurga" valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs.

Savukārt uzņēmuma galvenā ekonomiste Benita Imbovica atzina, ka augošais OIK maksājums uzņēmumu "tiešām ved uz bankrotu", tāpēc nolemts samaksāt nevis "Latvenergo", bet piegādātājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē