Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Vjačeslavs Dombrovskis: Ja premjers nevēlas, lai pārliecinošu vairākumu Saeimā iegūtu SC, viņam jāmaina darba stils

Ja Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir šīs valdības vadītājs, tad aicinu viņu mainīt savu darba stilu un rīkoties kā vadītājam - vienot savu ministru komandu, nevis šķelt. Izdiskutēt domstarpības koalīcijas iekšienē, nevis nodarboties ar publiskiem pārmetumiem savas valdības ministriem, apgalvo Reformu partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

"2011. gadā, uzsākot kopīgu darbu koalīcijā, esam uzticējuši tās vadību Valdim Dombrovskim, cerot ka viņš saliedēs visas koalīcijas partijas kopīgu mērķu sasniegšanai un nodrošinās valdības un koalīcijas vienotu darbu," uzsver V.Dombrovskis.

"Uzsākot darbu tika parakstīta ļoti skaidra valdības deklarācija, kurā ir ierakstīta gan augstākas izglītības un valsts uzņēmumu pārvaldības reforma, gan cīņa ar oligarhiem. Diemžēl, rodas priekšstats, ka no visas valdības deklarācijas premjeru interesē tikai un vienīgi eiro ieviešana," secina V.Dombrovskis.

"Ministri, kuri dara visu iespējamo, lai pildītu valdības deklarāciju un īstenotu smagas, bet valstij ļoti nepieciešamas reformas, ir atstāti vienatnē, bez premjera un kopējā valdības atbalsta. Parādoties problēmām,
kas mantotas no iepriekšējām valdībām, tā vietā, lai visai valdībai meklētu risinājumus, premjers tās uzgrūž atsevišķiem ministriem pēc politiskas piederības, kā to lieliski ilustrē Liepājas metalurga stāsts," uzskata Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītājs.

"Tā vietā, lai konstruktīvi koalīcijas iekšienē risinātu domstarpības, premjers atļaujas atklāti strīdēties ar savas valdības ministriem publiskajā telpā. Premjera partijas vadošie politiķi uzskata par pieņemamu nepildīt dotos solījumus un konfrontēties ar saviem koalīcijas partneriem. Koalīcijā valda neuzticēšanās un savstarpējās apkarošanas gaisotne," saka V.Dombrovskis.

"Acīmredzot, daži koalīcijas partneri domā, ka, radot nemitīga konflikta gaisotni, viņi pelna punktus pašvaldību vēlēšanām. Taču šādi domāt ir naivi, tuvredzīgi, un bezatbildīgi. Vēlētāji vēlas redzēt valdību, kura ir vienota, saliedēta un nav iekšēju pretrunu plosīta. Pašreizējais sabiedrības noskaņojums liecina ka Saskaņas centrs var pārliecinoši uzvarēt Rīga. Ja koalīcijas darbs turpināsies tā pat kā līdz šim, nav grūti noprognozēt, kas varētu notikt 2014. gadā," norāda V.Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē