Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zaķis: Patlaban nav īstais brīdis izmaiņām koalīcijas sastāvā vai proporcijām koalīcijā

Nepieciešamības gadījumā jaunais satiksmes ministrs būtu jāvirza partijai "Vienotība" ar neatkarīgajiem deputātiem, kā tas arī notika iepriekš, un patlaban nav īstais brīdis izmaiņām koalīcijas sastāvā vai proporcijām koalīcijā, aģentūrai LETA sacīja "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Viņš gan uzsvēra, ka pagaidām vēl ir pāragri runāt par jaunā ministra izvirzīšanu, jo premjers vēl nav pieņēmis esošā satiksmes ministra Aivja Roņa demisiju. Politiķis arī noliedza, ka viņš būtu izteicis vēlmi pretendēt uz šo amatu.

Zaķis arī apgalvoja, ka Roņa lēmums viņu esot pārsteidzis, un viņš esot cerējis, ka šajā jomā šī ministra vadībā vēl tiks paveiktas vairākas būtiskas lietas. Par ministra iespējamo demisiju esot baumots jau vairākas reizes, līdz ar to Zaķim esot bijusi cerība, kā arī šoreiz tas nenotikšot.

"Vienotības" frakcijas vadītājs Roņa lēmumu demisionēt saistīja ar to, ka viņam dzīvē varētu būt citi izaicinājumi, iespējams, saistīti ar iepriekšējo nodarbi.

Kā ziņots, satiksmes ministram Ronim dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, Ronis pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" uzsver Ronis, "koalīcijai ir iespēja turpināt strādāt". Demisijas tehniskās detaļas tuvākajās dienās satiksmes ministrs Ronis pārrunāšot ar valdības vadītāju Valdi Dombrovski (V), skaidro ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Kā ziņots, izveidojot Dombrovska valdību, politisko atbildību par Roņa vadīto Satiksmes ministriju uzņēmās "Vienotība" kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no RP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē