Atjaunotās koka ēkas pašā dižielas malā braucējam brīžam rada iespaidu, ka viņš ar savu automašīnu gandrīz vai pa istabu brauc. Kopš Omegas baisā betonmūra vietā krustojuma dienvidaustrumu stūrī ir gaišā Lidla ēka, krustojuma aina ir kļuvusi pavisam cilvēcīga. Jā, gastronomisko izpriecu ziņā šī vieta nevar konkurēt ar Āgenskalna tirgu, kur baro divos stāvos un vēl riņķī apkārt, tomēr savas iecienītas vietas ir arī te. Kafijotava vīnotava ir pašā Kalnciema tirdziņa stūrī, piesātinātākai pasēdēšanai domāts lokāls Veldze, bet šiem visiem pa vidu jau daudzus gadus eksistē Vinilbārs. Kā jau nosaukums precīzi liecina, Vinilbāra galvenā misija ir bāra un vinila produkcijas baudīšanas nodrošināšana. Pēdējo piedāvāt te mēdz arī Uldis Rudaks, pirmajā galveno lomu spēlē alus darīšanas apvienības Prusaks produkcija. Kas var būt jaukāks par jaunas alus markas nobaudīšanu Āgenskalna vasarīgajā atmosfērā? Nu, dažreiz par to jaukāka var būt atkalsagaršošanās ar jau pārbaudītu un iecienītu Prusaka alus marku. Būtu manā jaunībā tik garšīgi ali bijuši, es droši vien būtu sācis ātrāk tos novērtēt, nevis visus vidusskolas gadus zaurējis atturībnieka statusā, bet tolaik, 70. gadu sākumā tuvākās alus drošas dabūšanas vietas bija alusbārs Lielupē gandrīz pie stacijas, kur gan drošāk bija braukt ar savu burku, jo kausu visiem varēja nepietikt, turklāt vēlama bija arī prasme kauties, bez tās alus īsti negaršoja.
Tātad Prusaka alus ir viens no iepriecinātājiem Vinilbārā. Pat tiem, kas, dažādu apstākļu vai pārliecības spiesti, dzer tikai bezalkoholisko alu, te būs priecīgi atklājumi. Taču tagad, vasarā, savs iepriecinājums Vinilbārā gaida arī tos, kas nebaidās no senās atziņas, ka uzkodas tikai nosit grādus. Tiem trešdienu un ceturtdienu vakaros domāti Vinilbāra ņamburgeri! Pats process sākas jau no rīta, kad bāra meitenes un zēni ķeras pie mīklas mīcīšanas, gaļas un malkas sagatavošanas, bet pirmie burgeri nāk gatavi sešos vakarā. Tad nu būtu vēlams būt klāt vai arī jau iepriekš pasūtījušam savu burgeri, jo pavisam vakarā tiek izcepti 50 burgeri, tātad tiem, kas vēlu nāk, var nākties iztikt ar bāra parastajām uzkodām. Kāpēc burgeri tiek cepti tikai trešdienās un ceturtdienās? Tāpēc, ka nedēļas nogalē vasarās katrs normāls latvietis ir vai nu laukos, vai līdz kaklam jūrā. Pārdaugavas iedvesmojošajā gaisā tāds vakarīgs Vinilbāra vinilburgers nolocās ļoti labi, bet, ja nu tev liekas, ka esi uzaudzējis pārāk lielu riepu, to tepat blakus riepu servisā var nomainīt vai atstāt glabāšanā līdz ziemai, kad siltuma nebūs par daudz.
KRITIZĒ UN SLAVĒ: EGĪLS ZIRNIS
VINILBĀRS
Adrese: Kalnciema ielā 39
Atvērts: No 17.00 līdz 23.00 (C, Pk ilgāk, Sv slēgts)
SESTDIENA ĒDA
Vinilburgers 9,00
VĒRTĒJUMS
INTERJERS ★★★★
ĒDIENI ★★★★★
APKALPOŠANA ★★★★★
ATMOSFĒRA ★★★★★
PASŪTI LAIKUS! Trešdienās un ceturtdienās te cep ap 50 burgeriem, visiem var nepietikt.

