Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
PĒTERSONS NAV PATERSONS. "Visvairāk es gribētu tā, kā Džima Džārmuša filmā "Patersons", kuras varonis autobusa šoferis ir vienlaikus arī dzejnieks, kurš sacer dzeju pats sev, un ar to pietiek. Dzīvē tas nav iespējams. Rakstīt pašam sev – tā būtu utopija.

Mūzikai jābūt veselīgai. Saruna ar komponistu Kristapu Pētersonu

Komponists un kontrabasists Kristaps Pētersons agrāk rotaļājies ar mākslas darba formu, bet, kopš ģimenē piedzimusi meitiņa, vēlas radīt tikai veselīgu mūziku un aicina uz saprašanos.

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Instalācija ir mūsdienu šķebīgo dvēseļu valdnieka postmodernisma viens no galvenajiem žanriem. Instalācija ir mūsdienu šķebīgo dvēseļu prieks, bauda, lepnums, radošais rezultāts un radošā uzvara. Instalācijas godpilnā vēsture sākās ar tualetes poda (pisuāra) eksponēšanu mākslas izstādē. Respektīvi, sākās ar skandālu jeb, smalkāk sakot, skandāla estētiku. Instalācijas žanrā veido „mākslas” darbus no dažādiem priekšmetiem un dažādiem materiāliem. Instalācijā priekšmeti un materiāli zaudē praktisko funkciju un iegūst jaunu funkciju – simbolisko, estētisko, emocionālo, intelektuālo, sociālo, seksuālo, politisko, ideoloģisko, konceptuālo. Instalācijas funkciju nosaka katrs skatītājs atkarībā no sava pasaules uzskata, tās dienas noskaņojuma, prāta attīstības, gaumes izsmalcinātības, seksuālās orientācijas, vielmaiņas gremošanas procesos un vēdera iziešanas nepieciešamības. Instalācijas ir tas, kas pārmērīgi attīstītajiem jaunlatviešiem var aizstāt maizi un ūdeni.
kataklizma
k
nu nezinu ir vesela kaudze dzejnieku kas kautko raksta bet neviens tachu nelasa iznjemot vinjus pashus. taa nav nekaada utopija, taa ir realitaate
Mamma
M
Nu jau atkal aizmurgojās..... mūzikai ir jābūt baudāmai ar struktūru, formu un melodiju. Bez depresijas un agresijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata