Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
No zivīm nevajadzētu baidīties, taču nenāktu par ļaunu, ja pircēji kļūtu prasīgāki pret to kvalitāti

Kāpēc neēdam zivis?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
uzreizi atrodas neviena neaicināti
u
"5. novembris, 1:31" personā, kuri sāk ar savām kūtspakaļas "receptēm" aizvirzīt prom no problēmas ! Īsts ž paņēmiens !!! It kā problēma nebūtu dārdzībā un sliktajā kvalitātē !
ha ha ha
h
Latvijas(jevropas kvotētās) zivis aiziet uz valstīm, kurām pašām ir savas kvotas, bet te zombē smadzenes, ka jāpērk ar tīrajā iznākumā ieskaitītām asakām un astēm !
Es
E
Ņemu silķi,iztīru,izņemu mugurkaulu,tad apviļāju rudzu miltos un eļļā apcepu,lieku uz rupjās maizītes šķēli,virsū pārlieku iepriekš marinētus ,ripiņās sagrieztus sarkanos sīpolus un pārlaistu nedaudz mērcīti( visu pēc garšas-sinepes , cukurs,sāls,eļla,ūdens,citrona sula,smalki sagrieztas dilles- labāk,ja mērce dienu pastāvējusi ledusskapī) . Pamēginiet,garšo brīnišķīgi. Veiksmi!
ļuļa
ļ
tu ņem sālīto siļķi un cep, vai svaigu? bet recepte interesanta, paldies.
  • 4
  • 6
senču ols
s
man pokui , es pats sev zivis noķeru ar makšķeri un špineri , man garšo upes zivis , nevis saldētas okeāna fišas, krievu laikos varēja dabūt svaigu siļķi ,m buti reņģi , taghad tie ir zivju mēsli.
Mēz zivis ēdam PAR DAUDZ.
M
Drīz zivis vispār virs nebūs. Vismaz MASU NOZVEJAI noteikti nē.
Ēdam gan
Ē
Vācu panētās filejas un igauņu ķilavu filejas iet uz urrā ! Arī baltkrievu ikru krēmus triepjam uz maizes. Kurš gan mūsdienās ies tīrīt zivi, ja pat sieru un šķiņķi izvēlos jau sagrieztu šķēlītēs...
Ēdam , ēdam
Ē
Arī leišu "Viči" piedāvā gardus , mūsdienīgus zivju produktus. Šķiet Latvijas zivju pārstrādātāji ir palikuši padomju okupācijas "gostos". Labi, ka gaļas pārstrādātāji neliek mums pašiem izlaist cūkām un govīm iekšas un sacirst gabalos...
  • 21
  • 8
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Ne tikai cenas ir pretīgas, bet sortiments un kvalitāte ir tik zema ka krievu laikos pie tāda pat dzērāji revolūciju taisītu. Tagad ārpus Rīgas tikai siļķe un skumbrija, ja neskaita reņģes. Un brētliņas tomātos taču nav barība.
nejēga ir nejēga
n
Krievu laikā ap 58.-65. gadam visi veikali bija pilni ar Krievijas konserviem, es pat visiem pa latviski nosaukumus nezinu (piemēram, jaz). Tie kas domā ka tikai 80. gadi bija krievu laiks tie ir jauni un kurli, taisnību klausīties nemāk. Bet mencas bija visādos veidos, arī kūpināti milzeņi pa 4-5 kg gabalā, lēti. Kad tu pēdējo reizi redzēji mencu? Kas attiecas uz to kas es biju - es arī šodien bilancē momentā noteikšu kāds ir pašu apgrozāmo līdzekļu iztrūkums. Razumē?
  • 16
  • 17
Nejēga
N
Domāju, ka tu nu gan krievu laikos neesi dzīvojis, par kolhoza grāmatvedi arī neesi strādājis, Kur tu tās pretīgās , sliktās zivis redzēji? Varbūt cilvēki parastu renģi, silķī nemaz gatavot neprot? Nav sliktas zivis, ir nemākulīgi ēst gatavotāji!
  • 22
  • 9
ļuļa
ļ
kāpēc neēdam zivis? aizejiet uz cenām paskatieties, un tūlīt būs skaidrs, kāpēc neēdam zivis.
reptilis
r
Šodien mēģināju pats noķert lielo zivi.....dēls airēja:)))....nekā ....,bet ,ka man reiz teica viens ,nu jau nelaiķa paziņa,kad neķērās - nekad neticēšu,ka senie cilvēki varēja paēst ar zivīm vien:))))
  • 4
  • 4
ļuļa
ļ
saldētas zivis nepērku nekad un ne pie kādiem apstākļiem. un ja runājam par siļķēm - piedod, savulai tas bija nabagu ēdiens, ko varēja atļauties visi, šodien tie ir 2,60 eiro kg, plus vēl jārēķina, ka galva, ķidas iet prom, nu nav tā normāla cena. par tādām zivīm kā bute, sams vai līdaka vispār nerunāsim - nekas ekskluzīvs, it kā ikdienišķa zivs, bet neķidāta ap 8 eiro (atkarībā no zivs izmēra) maksā. nu labi, bez zušiem var iztikt, lai tie maksā tos 26 eiro jēli (žāvētus redzēju nu jau par 48). sorry, nav tās cenas normālas. bet par recepti paldies, varbūt izmēģināšu, kaut neesmu visādu marinētu zivju cienītāja.
  • 31
  • 15
Nejēga
N
Nopērc saldētas silķēs(2 eiro par kg) , atlaidini mazliet, izkīdā, novelc ādu, nogriez galvas, asakas var pat neatdalīt, uz kilogramu zivju 1 paciņa ķilavu virces, sāls, cukurs kā uz paciņas rakstīts(cukura vietā var ņemt svaigi spiestu ābolu sulu). Visu kārtīgi sajauc, ja par sausu, tad pielej ūdeni, liec lai kādas dienas nostāvās( var arī istabas temperatūrā).Sāli var ņemt pusi no tā, kas uz paciņass rakstīts. Ja pievienota ābolu sula, tad pēc nedēļas no kauliem nebūs ne miņas. Var sākt garšot, tikai brīdinu, ka uzdzeršanai daudz vodkas vajadzēs, jo šausmīgi garšīgi sanāk.Priekā!
  • 20
  • 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Diena jautā

Vējonis nākamo nominēs:

Kopā nobalsojuši: 727

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Fiziski sajust Latviju(2)

Tā laika trīsdesmitgadnieki. Latvijas valsts dibinātāji bija paaudze, kas kara un revolūciju dēļ tika iesviesta pilnīgi jaunā realitātē. Un viņi nodibināja valsti. Tāds vienkāršs un sauss fakts. Tač...

Visi smaida pretī

Kā fiziski sajust Latviju, kur noķert iedvesmu un atrast savu īsto vietu – uz to var atbildēt Liene Zīlīte (37), Vilis Brūveris (36) un Nauris Zeltiņš (30), kuri, filmējot visdažādāko cilvēku stāstus...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata