Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ganāmpulki nav jādeklarē

Mantiskā stāvokļa deklarācijā nav jānorāda īpašumā esošs govju, jaunlopu vai savvaļas dzīvnieku ganāmpulks, kas ir nošķirts saimnieciskās darbības veikšanai un tiek izmantots saimnieciskajā darbībā, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID skaidro, ka mantiskā stāvokļa deklarācijas 8.punktā "Īpašums (lieta vai lietu kopība), kas nav minēts deklarācijas citos punktos" ir jānorāda tikai tāds īpašums, kuru veido:

  • viena lieta, kuras vērtība pārsniedz 10 000 latu vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam valūtas kursam.
  • lietu kopums, kas tiesiskā ziņā var tikt atzīts par vienību jeb vienu pašu lietu, kuru kopējā vērtība pārsniedz 10 000 latu vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam valūtas kursam. Piemēram, gleznu kolekcija, antikvāras lietas, šķirnes dzīvnieki.

Papildus informāciju par mantiskā stāvokļa deklarēšanu, tai skaitā par iepriekš nedeklarētu ienākumu deklarēšanu, var saņemt, zvanot uz VID informatīvo tālruni 1898, uzdodot jautājumus, izmantojot VID mājaslapā esošo jautājumu uzdošanas formu, vai arī klātienē ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses