Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināta - Grib iesaldēt "Citadele banka" kontus

Parex akcionāri Šveicē un ASV – East Capital Asset Management Aktiebolag un Firebird Funds – jau pieņēmuši darbā juristus, lai izvērtētu iespējas vērsties tiesā un iesaldēt jaunās _Citadele bankas _kontus, liecina laikraksta Telegraf rīcībā nonākusī informācija.

Tiesa gan, ka Citadele banka lieta tiesā varētu nonākt tikai pēc šā gada 1. augusta, kad Parex pavisam tiks sadalīta divās bankās.

Firebird Funds izpilddirektors Hārvijs Savikins skaidro, ka kopš laika, kad Parex nonākusi valsts rokās, bankas mazajiem akcionāriem radīti zaudējumi, ko veicinājusi bankas jaunās vadības un kontrolpaketes īpašnieka rīcība. Viņš arī skaidro, ka notikumi, kas saistās ar bankas pārņemšanu turēti slepenībā no mazajiem akcionāriem. «Tāda rīcība Parex bankas lietā nesusi nopietnus zaudējumus Latvijas, kā valsts, draudzīgajām attiecībām ar investoriem,» tā H. Savikins.

Otrs uzņēmums, kas izskata iespējas iesūdzēt jaunizveidoto Citadele banka, pagaidām ar savu komentāru nedalās, taču šo informāciju nenoraida.

Par Parex mazo akcionāru ārvalstīs nodomiem lietas kursā ir arī kāds cits bankas mazais akcionārs – Filips Rajevskis. Viņš atbalsta abu ārvalstu fondu ieceri un arī ir gatavs cīnīties par savām investīcijām Parex bankā.

AS "Parex bankas" valsts kapitāla daļu turētāja Privatizācijas aģentūra (PA) nevēlas komentēt iespējamās tiesvedības, kas var sākties "Parex bankas" sadalīšanas gadījumā. PA atturas sniegt komentārus, lai gadījumā, ja tiesvedība tiešām sāktos, nekādā veidā netiktu ietekmēta Latvijas puses pozīcija.

PA Ārējo sakaru daļā biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka, izstrādājot "Parex bankas" restrukturizācijas plānu, tika ņemti vērā un vērtēti iespējamie tiesvedību riski, taču par iespējamo tiesāšanos aģentūra komentārus nevarot sniegt, jo vēl nav zināmas konkrētas prasības.

"Restrukturizācijas plānu ir izstrādājis starptautisks finanšu konsultants "Nomura International plc", to ir apstiprinājusi darba grupa un valdība, visi procesi ir rūpīgi izvērtēti, lai restrukturizācijas ieviešanas posms būtu veiksmīgs," bažas par restrukturizācijas procesa iespējamo neveiksmi gadījumā, ja sāktos tiesāšanās, noraida PA.


(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses