Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Āfrikas lielākais iepirkšanās centrs

Kopš pagājušā gada decembra sākuma Marokas tūrisma un biznesa pilsētā Kasablankā atklāts tirdzniecības centrs, kas ir lielākais Āfrikas kontinentā un viens no pieciem lielākajiem pasaulē.

Milzīgais iepirkšanās centrs Morocco Mall atrodas aptuveni 10 hektāru lielā teritorijā paša Atlantijas okeāna krastā. Paredzēts, ka to gadā apmeklēs ap 14 miljoniem klientu un tas kļūs par vienu no Marokas top tūrisma atrakcijām.

Tajā bez aptuveni 600 veikaliem un kafejnīcām atrodas arī ledus halle, kino, koncertzāles, bet kā galvenais dizaina objekts pašā centrā ir akvārijs, kurā ir miljons litri ūdens, turklāt caur to brauc stikla lifts. Savukārt outlet veikals The Galeries Lafayette ieļuvis Ginesa rekordu grāmatā par lielāko veikala iekšējo skatlogu.

Lielveikala attīstītāji Marokāņu uzņēmums Aksal un Saūda Arābijas Al Jedaie apgalvo, ka centrs tieši nodarbinās ap 5000 cilvēku, bet vēl aptuveni 21 000 būs nodarbināti netieši, tajā skaitā pakalpojumu sniegšanā centrā strādājošajiem uzņēmumiem.

Kasablankas tirdzniecības centrs novērtēts arī kā viens no labākajiem pagājušā gada nekustamo īpašumu attīstības projektiem. Iepriekš jau rakstījām par Frankfurtes biznesa kvartālu Maintor, kas arī ieguvis līdzīgu novērtējumu starp Vācijas nekustamo īpašumu attīstības projektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses