Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samazina airBaltic padomi

Ceturtdien, 28.jūnijā, airBaltic akcionāru sapulcē tika apstiprināta lidsabiedrības padome jaunā sastāvā. Turpmāk airBaltic līdzšinējo sešu padomes locekļu vietā strādās trīs, ziņo Satiksmes Ministrijas (SM) pārstāvji.

airBaltic akcionāru sapulce tika sasaukta, jo par atkāpšanos no padomes locekļa amatiem paziņojuši Gints Kiršteins un Ilze Aleksandroviča. Saskaņā ar Komerclikumā noteikto, atkāpjoties padomes loceklim, pārvēlēta tiek visa padome. Akcionāru sapulcē tika pieņemts lēmums, ka darbu lidsabiedrības padomē neturpinās arī līdzšinējie padomes locekļi Valters Grīnvalds un Raitis Tukāns.

Tā kā ir mainījušies faktiskie apstākļi uzņēmumā, kā arī akcionāru struktūra, pieņemts lēmums par padomes locekļu skaita samazināšanu. SM uzskata, ka šobrīd padome var veiksmīgi darboties arī trīs cilvēku sastāvā. Izmaiņas padomē ir arī lidsabiedrības pārvaldes efektivizācijas plāna sastāvdaļa. To nosaka airBaltic biznesa plāns, kas paredz arī padarīt efektīvāku aviokompānijas darbību, samazinot uzņēmuma zaudējumus, modernizējot floti un optimizējot maršrutu galapunktu skaitu.

Turpmāk airBaltic padomē darbosies trīs locekļi - padomes priekšsēdētājs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, padomes priekšsēdētāja vietnieks Nikolajs Sigurds Bulmanis, kā arī padomē jaunieceltais satiksmes ministra padomnieks Kaspars Briškens.

K.Briškens līdz šim no SM puses bijis cieši iesaistīts potenciālo nacionālās lidsabiedrības airBaltic stratēģisko investoru meklēšanā, kā arī aviokompānijas flotes atjaunošanas procesā. Tāpat jaunais padomes loceklis nodrošinās saikni starp lidsabiedrību un tās kapitāldaļu turētāju SM, kā arī veicinās aktīvāku lidsabiedrības sadarbību ar VAS Starptautiskā lidosta Rīga un valsts stratēģisko interešu koordinētāku pārstāvniecību aviācijas nozarē. K.Briškens ieguvis maģistra grādu ekonomikā Stokholmas universitātē, kā arī bakalaura grādu ekonomikā un uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Ekonomikas augstskolā (Stockholm School of Economics in Riga).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses