Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lattelecom gatavs piešķirt 50 000 dekoderus mazturīgajiem

Gadījumā, ja Lattelecom konkursa kārtībā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi arī pēc 2013. gada beigām, uzņēmums ir gatavs piešķirt līdz 50 000 bezmaksas dekoderu Latvijas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, portālu Diena.lv informēja Lattelecom pārstāve Līga Bite.

Uzņēmuma vadība norādīja, ka tas daļēji varētu atrisināt problēmas ar nacionālo kanālu skatīšanos pierobežā, kur iedzīvotāji, iespējams, finansiālu apsvērumu dēļ nav iegādājušies dekoderus un tādēļ turpina skatīties analogo televīziju no kaimiņvalstīm.

Šādu apliecinājumu Lattelecom pirmdien ir nosūtījis vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, Satiksmes ministram Aivim Ronim, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājam Aināram Dimantam un virknei institūciju, atsaucoties uz Ministru prezidenta V.Dombrovska rezolūciju iesniegt konkrētus priekšlikumus sabiedrības saliedēšanai.

Lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo problēmu, Lattelecom aicina valdību nekavēties ar konkursa izsludināšanu, jo ir atlikuši mazāk kā divi gadi līdz esošā apraides termiņa beigām un gan skatītājiem, gan iedzīvotājiem, gan arī iesaistītajiem komersantiem jau šī gada ietvaros ir jāzina, kā apraide tiks organizēta turpmāk.

Gadījumā, ja Lattelecom šādā konkursā iegūtu tiesības nodrošināt televīzijas programmu ciparu apraidi vēl vismaz nākamos piecus gadus un šāda konkursa rezultāti tiktu apstiprināti un stātos spēkā līdz 2012.gada 30.septembrim, Lattelecom ir gatava veikt nepieciešamos pasākumus, lai jau sākot ar 2013.gadu būtu iespējams arī samazināt sabiedriskā un nacionālo komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu maksājumus par apraidi.

"Mēs apliecinām, ka nodrošināsim 50 000 dekoderu maznodrošinātajiem un tarifu samazinājumu raidorganizācijām, ja šādā konkursā uzvarēsim. Tas ir mūsu piedāvājums šim konkursam un aicinām valdību to nopietni apsvērt, jo tas ir  konkrēts un reāls risinājums, kā maznodrošinātos apgādāt ar dekoderiem, gādājot par iespēju skatīties Latvijas kanālus un tādējādi stiprināt nacionālo informatīvo telpu," norādīja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses