Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Bičevskis: Banku filiāles reģionos slēdz, jo cilvēki uz tām neiet

Komercbankas filiāles reģionos slēdz tajās vietās, kur klientiemvairs neko nevajag, taču bieži pastāv viedoklis, ka "man vienkārši nepatīk, ka filiāle tiek slēgta", intervijā laikrakstam Diena izteicies Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Fragments no intervijas: 

Iepriekš teicāt, bankas rīkojas atbilstoši klientu vēlmēm. Pēdējā laikā bankas samazina filiāļu skaitu, it īpaši reģionos. Par šo tendenci kritiskus vārdus bilduši gan uzņēmēji, gan pašvaldības pārstāvji. Varbūt filiāļu slēgšanu bankas īsteno pārāk strauji?

Tad, kad banku pārstāvji ar klientiem runā, klienti nevar nosaukt faktiski nevienu banku pakalpojumu, ko nevarētu īstenot arī bez filiāles, bet ir viedoklis: "Man vienkārši nepatīk, ka filiāle tiek slēgta."

Pieņemsim, cilvēks vēlas saņemt kredītu.

Cik bieži savā mūžā cilvēks vispār ņem kredītu? Varbūt vienu reizi, varbūt dažas reizes. Filiāles slēdz tāpēc, ka uz šīm filiālēm klienti vairs neiet, klientiem filiālē vairs neko nevajag. Bankas investē tajos pakalpojumos, kuri klientam nepieciešami tieši patlaban, nevis bija vajadzīgi pirms desmit gadiem.

Ļoti svarīgi ir arī tas, ka, aizejot uz filiāli, klients grib, lai viņam pretī būtu bankas darbinieks, kas izprot tematu un prot konsultēt. Šādam konsultantam jāmaksā laba alga un jābūt nodarbinātam visu dienu. Vairs nedrīkst būt tā, ka pie bankas filiāles lodziņa sēž darbinieks, kas klientam nespēj dod kvalitatīvu padomu, bet prot tikai pasniegt reklāmas brošūru.

Globālā mērogā būtiski ir tas, ka Latvijā veidojas teritorijas, par kurām būtisks jautājums ir, cik lielā mērā valsts šajās teritorijās nodrošinās savus pakalpojumus, jo iedzīvotāju daudzums šajās teritorijās dramatiski sarūk, cilvēki no laukiem pārceļas uz mazākām un lielākām pilsētām. Tā ka uz tendencēm, kas saistītas ar dažādu pakalpojumu pieejamību reģionos, jāskatās plašāk, apzinoties, ka arī valsts pakalpojumu apjoms mazapdzīvotajās teritorijās var tikt samazināts.

Visu interviju ar Latvijas Komercbanku asociācijas prezidentu Mārtiņu Bičevski lasiet otrdienas, 1.septembra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē