Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krauze par Latvijas lepnumu: Divu stundu laikā nonākt cilvēcības un cerības gaisotnē

Laikraksta Diena un TV3 akcijas Latvijas lepnums noslēguma ceremoniju šogad vadīs žurnālists Arnis Krauze. Par gatavošanos pasākumam viņu iztaujā Romāns Meļņiks.

Ar kādām sajūtām uztvēri ziņu, ka tev jāvada Latvijas lepnuma ceremoniju?

Tas bija liels un patīkams pārsteigums, ka saņēmu šo uzaicinājumu. Ar lielu satraukumu gaidu šo brīdi, jo tomēr līdz šim televīzijā esmu darbojies nedaudz citā žanrā - ziņās. Tā ir pilnīgi cita gaisotne, citas emocijas.

Man ir prieks, ka ir tāds Latvijas lepnums, - tur arī ieskanas kāda skumīga nots, bet visi gadījumi ir ļoti pozitīvi, ļoti cilvēcīgi un tādi, kas nes lielu cerību, kura bieži vien izpaliek ziņu sižetos. Man arī ļoti simpātisks šķiet veids, kā tiek pasniegtas Latvijas lepnumabalvas - labo darbu darītāju priekšā kājās pieceļas Valsts prezidents, viņus godina Latvijā pazīstami, redzami cilvēki,Latvijas lepnuma balvas saņēmēji šajā vakarā ir visu uzmanības centrā.

Tāpat pieminams fakts ir mediju sadarbība šī pasākuma rīkošanā. Konkurence ir mūsu ikdiena, bet šis ir labais piemērs jau daudzu gadu garumā, ka divi mediji - Diena un TV3 - veiksmīgi sadarbojas, veidojot projektu Latvijas lepnums. TV3 pārraida svinīgo ceremoniju, savukārt laikraksts Diena visa gada garumā publicē rakstus par cilvēkiem, kas darījuši kādu labu darbu un tāpēc pieteikti Latvijas lepnuma nominācijai.

Ko tu pats uzskati par Latvijas lepnumu?

Mans Latvijas lepnums ir visi jaunie zinātnieki, ārsti, skolotāji no, piemēram, Iespējamās misijas, kuri, pabeidzot augstskolu, neaizbrauc prom, bet paliek Latvijā un savu nākotni un cerības saista ar Latviju.

Mēs bieži dzirdam cilvēkus sūdzamies par sliktiem apstākļiem, valsts palīdzības trūkumu, taču šajos gadījumos redzam, ka faktiski tās tikai atrunas, - ja grib, lielas lietas var sasniegt arī ar maziem resursiem.

Latvijas lepnuma galvenā vērtība ir, ka būtiskākā ir nevis naudas izteiksmē izteiktā palīdzība, bet tas, ka kāds pamana, ka cilvēkam vajadzīgs atbalsts, nepaiet garām, nav vienaldzīgs. Protams, ļoti lielu cieņu raisa gadījumi, kad tiek glābta kāda dzīvība - vai nu kāda puiša, kas iekritis ledainā dīķī, vai gadījums, kad garāmbraucējs, pats riskējot ar savu dzīvību, avārijā cietušos izglābj no degošas automašīnas. Šādi stāsti mani ļoti uzrunā, jo mums diemžēl ir pārāk liela vienaldzība sabiedrībā, paejam negadījumiem garām ar domu, ka gan jau kāds cits palīdzēs, gan jau kāds cits piezvanīs ātrajiem vai policijai.

Vairāk Romāna Meļņika interviju ar Arni Krauzi lasiet piektdienas, 24.oktobra, laikrakstā Diena! 


Jau piecpadsmito gadu laikraksts Diena un TV3 rīko akciju Latvijas lepnums. Vairāk par tās norisi lasi akcijai veltītajā sadaļā

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē