Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lielā Kristapa laureāts Kairišs aicina atvērt "čekas maisus"

Saņemot nacionālo kino balvu Lielais Kristaps par labāko spēlfilmu - 1941.gada deportācijām veltīto Melānijas hroniku, filmas režisors Viesturs Kairišs aicināja atvērt tā dēvētos "čekas maisus".

Kairišs aicināja virzīt uz priekšu "čekas maisu" atvēršanu, jo tas esot būtisks solis, lai Latvija varētu attīstīties, jo dažkārt nevarot saprast "no kurienes kam aug kājas".

Režisors gan atzina, ka daudzi "čekas maisos" ir nokļuvuši pret savu gribu, pašiem par to nezinot, tāpēc sabiedrībai jāapņemas neveikt "raganu medības".

Kā ziņots, šogad nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps gada labākās pilnmetrāžas spēlfilmas balvu saņēma vēsturiskā drāma Melānijas hronika, bet tās režisors Viesturs Kairišs tika atzīts par labāko režisoru.

Labākās aktrises balvu saņēma Sabīne Timoteo par lomu filmā Melānijas hronika, bet par labāko aktieri tika atzīts Kaspars Znotiņš par lomu filmā Pirmdzimtais.

 

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
"... Kairišs gan atzina, ka daudzi "čekas maisos" ir nokļuvuši pret savu gribu, pašiem par to nezinot, tāpēc sabiedrībai jāapņemas neveikt "raganu medības".......... - - - - - Kairišs ATZINA? - Kairišs tur neko nevar atzīt vai neatzīt, izņemot, ja viņš pats ir "čekas maisos" ievietojis daudzus pret viņu gribu, pašiem par to nezinot!!! - - - Tagad, saproties, pateicoties Kairiša brīdinājumam, VISI, kurus atradīs čekas maisos metīsies apgalvot, ka tur nokļuvuši "pret savu gribu" un - galvenais - "pašiem par to nemaz nezinot"!
Vidis
V
Par maisiem neesot skaidrs vai tie kas iekšā ir bijuši stukači. Bet Gunāra Astras lietā ir vesela rinda, kas šo cilvēku palīdzēja iznīcināt, un šos nodevējus noslēps uz mūžiem, jo šīs lietas drīkst lasīt tikai tuvākie radinieki, kad spējuši radniecību pierādīt. Mana māsas mazmeita centās tikt pie vecvecmammas brāļa 25-gadnieka lietas - spēka un naudas pietrūka pierādījumus savākt.
Padomājiet, loģiski, ja protat !!!
P
Variet saukt un uzskatīt mani par šo čekas maisu galveno aģentu. Man vienalga. Jo man pie vienas vietas, ko par mani domā citi. Esmu par gados jaunāks, lai tajos nokļūtu. Bet zinu, ka ir bijušas jau neskaitāmas reizes, kad šie čekas maisi stāvējuši bez kādas uzraudzības un pieejami ļoti daudziem. Kur garantija, ka Siles Vepri un citi Silei pietuvinātie, savas uzskaites kartiņas jau nav izņēmuši ? Un ielikuši savu tagadējo politisko oponentu "uzskaites kartiņas" ? Kairišam vienkārši gribās tikt pie Siles pašam. Un tagad vāvuļo par čekas maisiem un Kremļa ievēlētu prezidentu. Stulbais idiņš, kurš, droši vien, sava tēva - čekas aģenta uzskaites kartiņu jau izzvejojis no maisiem. Varu saderēt, ka Kairišs sāk politisko karjeru un tagad sāk lētu popūlismu pūst acīs mutes pavērušajiem. Iepatikās Sile Kairišam un tā bezatbildība ar, ko Siles shēmotāji var izsaimniekot tautas naudu ! Deram, ka šis glumais zutis drīz būs kādā partijā vai taisīs savu ?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē