Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vienotība: e-veselība kā sistēma faktiski neeksistē

E-veselība pašlaik nefunkcionē pilnā apjomā un kopš sistēmas ieviešanas faktiski ir pieejama vienīgi e-recepte un e-veselības lapa, kas ir tikai maza daļa no sistēmas. Iekams kļūdas nav izlabotas un tā nav kvalitatīva kopumā, nevar atbalstīt papildus līdzekļu piešķiršanu sistēmas tālākai izstrādei, paziņojusi Vienotības Saeimas frakcija.

"Atbildes pēc būtības par to, kādēļ e-veselība funkcionē nekvalitatīvi, no Veselības ministrijas ierēdņiem mēs šodien nesaņēmām, un mums ir nopietnas bažas par papildus finansējuma piešķiršanas lietderību, iekams nav labotas kļūdas. Šobrīd e-veselība nedz pacientiem, nedz ārstiem nesniedz tās iespējas, ko no šādas sistēmas sabiedrība sagaida 21. gadsimtā," norādījis Vienotības frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri.

Veselības nozares sakārtošana ir viens no šīs valdības svarīgākajiem uzdevumiem, lai sabiedrībai būtu pieejama kvalitatīva veselības aprūpe. E-veselība ir nozarē ilgi gaidīts un nepieciešams produkts, taču līdz ar tās ieviešanu tiek saņemtas pastāvīgas sūdzības par tehniskām problēmām, norādījusi Vienotība.

“Pacientu datiem e-veselības sistēmā ir jābūt drošībā un sistēmai ir jāfunkcionē stabili, neradot sarežģījumus pacientiem,” piebildis Abu Meri.

Jau vēstīts, ka no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska. Tomēr sistēmas darbība bieži vien izrādījusies nestabila un nepilnvērtīga, turklāt tās darbība traucēta no malas.

Kopējā summa par e-veselības sistēmas Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektiem veido 10,2 miljonus eiro, kas sadalīts starp astoņiem līgumpartneriem izstrādātājiem, aģentūru LETA informēja Nacionālā veselības dienesta

Top komentāri

e-v neeksistē
e
Labs sevi cienoš vadītājs šādu error e-veselību nelaistu lietošanā – un nepieļautu tādu risinājumu. Bet tākā ne Kučinskis un ne arī Čakša nav gatavi nekam – skaidri parāda ar šo – Latvijas reālo ekonomisko situāciju! Uz papīra statistikai priekš Briseles var uzrakstīt nez ko, bet strauji augoš ir kas?
tumbočka
t
Jā, šeit jautājums partijām, kas visus šos gadus bijušas pie varas. Upsss! Vienotība taču ir desmitgades varas partija nr. 1.!!!! Varbūt vajadzētu sākt ar sevi Vienotības biedri demagogi?
pacienta tiesības
p
Es kā pilsonis, indivīds , nevēlos , lai mani dati figurētu interneta vidē. Vai man kāds PAJAUTĀJA? Manas kaites var ārstēt BEZ e- pakalpojumiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē