Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arhibīskaps Vanags: Cilvēki, kas attaisno Krievijas karadarbību, domā kā teroristi

Cilvēki, kas attaisno Krievijas karadarbību, domā kā teroristi, uzskata Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Viņš savā sociālā medija "Facebook" kontā skaidro, ka pēc rīkotā aizlūguma Rīgas Domā pret iebrukumu Ukrainā, viņš esot saņēmis jautājumus, vai Vanags nezinot par karu Donbasā, kurā Ukraiņi karo pēdējos astoņus gadus. Uz reportāžām par to, kā Krievijas bruņotie spēki iznīcina Ukrainas pilsētu un to iedzīvotājus, Arhibīskaps norāda, ka daudzi cilvēki uzskata, ka šī ir aizsardzība pret Ukrainas karošanu Donbasā.

Šo situāciju Vanags salīdzina ar 2004.gadā uzbrukumu Beslanā, kur čečenu kaujinieki iebruka skolā un sagrāba par ķīlniekiem skolēnus, skolotājus un vecākus, kas bija sapulcējušies uz pirmo skolas dienu. Tika nogalināti 314 cilvēki, no tiem 186 bērni. Par attaisnojumu saviem asinsdarbiem teroristi teica: "Tas jums par Grozniju", atgādina Vanags.

Tagad daži attaisno Krievijas militāro uzbrukumu ar to, ka tas ir par Donbasu. Taču, kā skaidro Vanags, tas ir teroristu domu gājiens. Vanags uzsver, ka šo cilvēku domas ir grūti mainīt, jo ar cilvēka ticību ir kā ar naglu - jo vairāk pa to sit, jo dziļāk ielien.

Kā ziņots, pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles Ukrainā 24.februārī iebruka Krievijas karaspēks, kas tagad apšauda ne tikai militāros objektus, bet arī civilo infrastruktūru un iedzīvotājus. Ukrainas karavīri un iedzīvotāji iebrucējiem sparīgi pretojas.

Tikmēr Krievijas varasiestādes medijos turpina izplatīt nepatiesu un sagrozītu informāciju, cenšoties attaisnot tās iebrukumu Ukrainā. Lai slēptu no sabiedrības patiesību, Krievijā par viltus ziņām pasludināta jebkura informācija, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē