Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Čakša: Skolotāju algu palielināšanai jānotiek sasaistē ar skolu tīkla sakārtošanu

Skolotāju algu palielināšanai ir jānotiek sasaistē ar skolu tīkla sakārtošanu, šādu nostāju šorīt Latvijas Radio pauda izglītības ministre Anda Čakša (JV).

Ministre uzsvēra, ka skolu tīkls ir jāmaina, jo skolotāju skaits attiecībā pret skolēnu skaitu Latvijā joprojām ir ļoti liels. Līdzīgu nostāju ir pauduši arī vairāki iepriekšējie izglītības ministri, taču gadu no gada nav ziņots, ka vēlamais rezultāts būtu sasniegts.

Pēc Čakšas vārdiem, svarīgākās prioritātes darbā izglītības jomā viņai ir kvalitatīvas izglītības nodrošināšana un labi atalgoti skolotāji.

Vienlaikus viņa atzina, ka skolotāju arī nepietiek, tāpēc Izglītības un zinātnes ministrijai esot īstermiņa un ilgāka termiņa plāni. Starp tādiem viņa minēja atalgojuma celšanu un atbalstu pedagoģijas studentiem studiju laikā.

Pedagogiem, kas strādā skolās ar krievu mācību valodu, tiekot domāts piedāvāt kvalifikācijas pilnveidošanas iespējas.

Savukārt, lai nodrošinātu skolās dažādu valdu pedagogus, esot iecerēts uzrunāt cilvēkus, kuriem nav pedagoģiskā grāda, bet ir grāds filoloģijā kādā no valodām, mēģināt piesaistīt ārvalstu speciālistus, kā arī mācībās plašāk izmantot digitālos rīkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē