Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jansons: Uz prezidenta amatu neraujos

Tiesībsargs Juris Jansons, kura vārds izskanējis kontekstā ar gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām, trešdienas rītā intervijā telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes norādīja, ka, viņaprāt, būtu piemērots prezidenta amatam, taču "uz šo amatu neraujas".

"Es redzu, ka varētu strādāt kā prezidents, rīkoties valsts un sabiedrības labā, bet īpaši uz turieni neraujos," norādīja Jansons, pamatojot, ka gana daudz darāmā ir tiesībsarga amatā. Viņš gan piebilda: "Es kā prezidents varētu daudz vairāk izdarīt cilvēktiesību un sociālās labklājības, valsts ilgtspējas ziņā."

Jansona vārds kontekstā ar kandidēšanu uz Valsts prezidenta amatu izskanēja pēc tam, kad viņam bija saruna ar KPV LV līderi un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Artusu Kaimiņu. "Saruna notika frakcijas ietvaros, tur tika jautāts par manu vīziju kā tādu, proti, kā varētu efektivizēt prezidenta institūtu un kas būtu darāmie darbi. Kā es to kā tiesībsargs redzu. Apmēram stundas laikā izklāstīju, ar to tas beidzās," komentē Jansons. 

Nu jau zināms, ka Artuss Kaimiņš un vēl vismaz četri KPV LV Saeimas frakcijas deputāti solījuši atbalstu koalīcijas virzītajam kandidātam Egilam Levitam.

Jansons praksi, ka koalīcijas partijas vienojas par vienu kandidātu, raksturoja kā "normālu demokrātijas procesu", ja nav neviena cita kandidāta. "Ja mēs raugāmies uz iepriekšējiem periodiem, tur arī bija ne bez amizantām situācijām, teikšu tā, kas mani kā Latvijas pilsoni diezgan skumdināja. Levits ir vismaz profesionālo juristu aprindās labi zināms. Ja nav neviena cita, tad pieļauju, ka tas ir viens normāls demokrātijas process, ka koalīcija, ja persona piekrīt nominēties, vienojas. Tad tas process notiek tādā saprotamā veidā."

Jāatgādina, ka šī būs pirmā reize, kad Saeimas deputātu balsojums par prezidenta ievēlēšanu būs atklāts. Ja visi tie parlamentārieši, kas publiski solījuši atbalstu Levitam, tā arī rīkosies, viņš var rēķināties ar balsu vairākumu. Tiesa, opozīcijas partijas gan solījušas virzīt savu kandidātu, kas Levitam sastādīšot nopietnu konkurenci.

Top komentāri

pepe
p
dzīvē ir svarīgas divas lietas: jāzina, kad sākt; jāzina, kad beigt.
Fakts
F
Iespējams, ka vajag sākt ar savu pienākumu un solījumu pildīšanu, lai, tautas grimšana nabadzībā un izmiršana, beigtos......
Dabas likums
D
Remdenos izspļauj.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē