Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kad populisms satiekas ar realitāti

Reālākais scenārijs pēc Lielbritānijas parlamenta noraidītās vienošanās ir izstāšanās sarunu termiņa pagarinājums, intervijā Jolantai Plaukai paredz Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Vineta Kleinberga.

Top komentāri

paradokss
p
Paradoksāli, ka vieni un tie paši cilvēki var izteikt pilnīgi pretējas domas atkarībā no situācijas. Piemēram, viņi saka, ka Krievijas iedzīvotāji nelielas labklājības un stabilitātes dēļ, ko viņiem nodrošina Putina režīms, ir atteikušies no savām brīvībām un demokrātijas. Un vienlaikus viņi saka, ka briti savas neatkarības un demokrātijas dēļ ir atteikušies no tās stabilitātes, ko nodrošina Eiropas Savienība. Briti ir krievu pretstats, viņi rīkojas pilnīgi pretēji krieviem. Un viņiem vienalga tiek pārmests. Vienā gadījumā atteikties no savas brīvības, pārdodoties par sviestmaizi, ir slikti. Bet otrā gadījumā tas pēkšņi kļūst labi, bet slikta kļūst brīvība.
Jack Ivanovich Sparrow
J
Vieglāk ir piekarināt primitīvas birkas, kā šis nu jau šķebumu uzdzenošais, visu politikāņu nevietā lietotais populisms, nevis meklēt objektīvus iemeslus notiekošajiem procesiem. Breksits, dzeltenās vestes, protesti Vācijā, Itālijas notikumi, nu protams ļaudis grib vienotā solī turpināt maršēt pa Briseles un vietējo oligarhiju strupceļu uz saulaino tāli, bet šie ļaunie populisti!. Problēmas biedre autore ir jārisina un ar to nodēvēšanu kārtējo reizi par populismu nebūs līdzēts. Tieši otrādi.
Krējums Saldais
K
Tā ir Fake New? Kāds vispār Brehitam sakars ar populismu? Brehits ir juridiska tautas gribas izpausme. Kur te populisms? Referendumā? Sarunās? Rādās, ka izstāties no ES ir grūtāks, nekā no PSRS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē