Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kučinskis: Valdība izpildīs likumā noteikto un atvērs čekas maisus

Tā dēvēto čekas maisu atvēršanas jautājumu politiskām spēlēm Latvijā izmanto jau aptuveni 20 gadus, bet nu tam ir jāpieliek punkts, Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma otrdien atzina premjers Māris Kučinskis (ZZS), norādot, ka pirms tam gan nepieciešams no komisijas saņemt racionālu izvērtējumu, lai varētu likuma kārtībā atvērt Valsts drošības komitejas (VDK) kartotēku publikai.

Tomēr, pēc premjera domām, šis jautājums tiek pārāk vienkāršots - maisi esot jāatver, taču ir nepieciešams izvērtēt visus jautājumus. Kučinskis norādīja, ka likums nosaka, ka maisi ir jāatver, "un to arī valdība darīs; no komisijas mēs gaidām racionālu izvērtējumu par to, kā to darīt".

Komisijai ir jānāk ar ziņojumu valdībā, un pēc tam tiks izvērtēts, kas un kādā mērā tiks publiskots. Kučinskis norādīja, ka komisijas vadības uztraukums šobrīd ir tieši par ieteikumu iesniegšanu valdībai. Nākamnedēļ valdībā tiks skaidrotas problēmas, ar ko komisija ir saskārusies.  

Jau vēstīts, ka saskaņā ar komisijas priekšsēdētāja Kārļa Kangera pārstāves, Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta sekretāres Martas Starostinas vēstīto aģentūrai LETA, VDK zinātniskās izpētes komisija ir nolēmusi vērsties pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, lūdzot atcelt īpašo VDK likumu un nodot čekas maisus atklātībai.

Kangeris atgādināja, ka komisija jau 2015. gada vienbalsīgi pieņēma lēmumu, ka vēsturiskās patiesības, vārda brīvības un sabiedrības saliedētības vārdā esot jānodrošina pilnīga un tūlītēja visu VDK dokumentu, arī Satversmes aizsardzības birojā esošo, nodošana atklātībai un brīvai pētniecībai bez līdzšinējās diskriminācijas.

Top komentāri

maisi
m
Vari vērt vaļā kad gribi. Tie ir tukši. Ir arī pilni maisi.
Trollis JT
T
Vistiņa nosprāga... pēc pus gada atrada viņa pamesto ligzdu... kas ir ligzdā?
Grieta Rusina
G
Vejoni, ir nekavejoties javeic revizija visos latvijas valsts likumos, kuri ir pienemti pedejos 27. gados un no tiem ir jaiznem visi likumi, kuri kalpo atsevisku zaglu, banditu, korumpantu, egoistisku, alkatigu izdzimtenu interesem, kuri izlaupa Latvijas valsti un apzog latviesu tautu, sakot ar likumiem par president privlegijam un lielajam pensijam, likums Par diplomatu izdienas pensijam , kuru izlobeja alkatigie komumisti Sandra Kalniete un Maris Riekstins....ja Latvijaj tiks sakartota likumdosana kura atbilst taisnigumam un demokratijai tad Latvija bada un slimibas neniks latvijas pensionaru lielaka dala, tad latvija pusbada nedzivos berni un dzimstiba dabiski palielinasies, jo, ja Latvia minimala alga ir 380 erio/menesi, bet vecie prezi sanem privilegia sun 3 500 eiro /menesi, kuri nav spejigi ne dzemdet ne stradat tad par kadu valsts attistibu un nakotni var runat?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē