Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lembergs uzskata, ka Kariņam no vienas pilsonības jāatsakās

Premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam (Jaunā Vienotība), kuram patlaban ir gan Latvijas, gan ASV pilsonība, būtu jāizvēlas viena pilsonība, preses konferencē šādu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Politiķis uzskata, ka vismaz uz laiku, kamēr Kariņš ir premjera amata kandidāts vai arī uz laiku, kad tiek ieņemt premjera amats, ir jāizvēlas viena no pilsonībām.

"Pēc manām domām tā nedrīkst būt un tas ir nenormāli, ka premjeram ir divas pilsonības. Ja viņš kļūs par premjeru, kuras valsts pilsoņu kopumu tad viņš pārstāvēs," retoriski vaicāja Ventspils mērs.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt Jaunās Vienotības politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, KPV LV, Attīstībai/Par! un Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas.

Top komentāri

xxx
x
gaidu arī Kiviča komentāru
Kims
K
Cik pretigs purns var but vienai pretigai radibai...
no Jūrmalas
n
Cik ilgi žurnālisti skraidelēs uz šā demagoga preses konferencēm? Un kāpēc tiesājamā lemberga viedoklis tiek atspoguļots? Vai tas viņiem nešķiet pazemojoši, jo šā cilvēka varas ietekmes laiks pagājis. Nav redzēts, ka preses konferences regulāri tiek taisītas citās pašvaldībās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē