Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Linkaits: Panākts būtisks progress starptautiskās satiksmes atjaunošanai

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) atzinīgi vērtē Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu panākto vienošanos, lai atvērtu ES robežas kontrolētai, epidemioloģiski drošai ceļošanai, norādot, ka tas ir būtisks progress starptautiskās satiksmes atjaunošanai, aģentūrai LETA pavēstīja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

ES Padomes jaunās rekomendācijas paredz iespējas ieceļot ES no trešajām valstīm vakcinētām personām, kuras vismaz 14 dienas pirms ierašanās ES ir pabeigušas vakcināciju pret Covid-19 ar kādu no vakcīnām, kas veikušas Pasaules Veselības organizācijas atzīšanas procedūru.

Grozījumi ES Padomes rekomendācijās par ceļošanu uz un no ES paredz arī atcelt aizliegumu ceļot nebūtisku iemeslu dēļ un mainīt robežvērtību, pie kuras valsts tiek atzīta par epidemioloģiski drošu. Proti, lai valsti atzītu par drošu, 14 dienu kumulatīvais paziņoto Covid-19 gadījumu rādītājs turpmāk nepārsniegs 75 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, - pašlaik šis rādītājs ir 25 gadījumi.

Tas nozīmē, ka palielināsies to valstu skaits, no kurām būs atļauts ieceļot ES.

"Šie grozījumi ir būtisks solis ceļā uz transporta savienojumu un mobilitātes atjaunošanu, dodot iespēju eiropiešiem ceļot uz un no trešajām valstīm, kā arī Eiropā uzņemt tūristus no citām valstīm, vienlaikus sekojot līdzi epidemioloģiskai situācijai," uzskata Linkaits.

Gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija konkrētajā trešajā valstī pasliktinās, īpaši jaunu vīrusa mutāciju gadījumā, dalībvalstīm ir jāpieņem ātrs lēmums par nepieciešamajiem ierobežojumiem.

Satiksmes ministrs izsaka cerību, ka visas ES valstis - arī Latvija, kas ES Padomē ir balsojusi par laboto rekomendāciju apstiprināšanu, - iespējami ātri savā nacionālajā regulējumā iestrādās šos ieteikumus, lai, pirmkārt, nodrošinātu vienotu rīcību ES telpā un, otrkārt, virzītos uz starptautiskās satiksmes atjaunošanu.

"Tas radītu gan prognozējamus, vienotus un koordinētus noteikumus tūrisma nozarei, gan ļautu pilnvērtīgi un joprojām droši strādāt transporta uzņēmumiem un savienojumiem," pauda Linkaits.

Plānots, ka formālā rekomendāciju apstiprināšanas procedūra ES institūcijās noslēgsies tuvākajās dienās, un pēc tam tās tiks publicētas ES oficiālajā izdevumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē