Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Melbārde: Nākamo Dziesmu un deju svētku biļešu tirgotāju varētu izraudzīties starptautiskā konkursā vai rīkot biļešu izlozi

Nākamo Dziesmu un deju svētku biļešu tirgotāju varētu izraudzīties starptautiskā konkursā vai rīkot biļešu izlozi, aģentūrai LETA pauda kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Viņa norādīja, ka pašreizējā Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu izplatītāja SIA Biļešu paradīze vienlaicīgi spēj nodrošināt ne vairāk kā 1000 pieprasījumu.

"Acīmredzot Latvijā nav pakalpojuma sniedzēja, kas operatīvi var sniegt pakalpojumu 100 000 un vairāk pircēju. Iespējams, lai piesaistītu pakalpojumu sniedzēju, kurš vienlaicīgi var apkalpot vairākus simtus tūkstošu pieprasījumu un nepieciešamības gadījumā nodrošināt arī biļešu tirdzniecību kasēs, nākotnē mums jārīko starptautisks konkurss vai arī jāatgriežas pie scenārija rīkot biļešu izlozi," atzina Melbārde, uzsverot, ka, rīkojot nākamos Svētkus tiks izvērtētas visas iespējas.

Tāpat, pēc ministres domām, Latvijas Nacionālajam kultūras centram (LNKC) kā svētku rīkotājam kopā ar Biļešu paradīzi jāveic biļešu tirdzniecības trūkumu analīze un jāpiedāvā labāki risinājumi operatīvākai biļešu iegādei.

Attiecībā uz biļešu izlozes principa ieviešanu Dziesmu un deju svētku rīkošanas procesā Melbārde skaidroja, ka šāda pieeja izvērtēta jau pēc iepriekšējiem svētkiem. Citviet pasaulē biļešu izlozes rezultātā tiekot izvēlēti tie cilvēki, kuri var iegādāties biļetes - šāda prakse nereti tiekot izmantota sporta pasākumu rīkošanā.

Pēc ministres domām, lai ieviestu šādu izlozes principu, būtu nepieciešamas lielas investīcijas loterijas sistēmas izveidē un uzraudzībā. Tāpat jārēķinās, ka Latvijā tik liels pieprasījums pēc biļetēm ir tikai uz Dziesmu un deju svētkiem, līdz ar to jaunieviestā sistēma tiku izmantota vien reizi piecos gados.

Melbārde uzsvēra, ka pieprasījuma samazināšana, ceļot biļešu cenas, šajā gadījumā nav uzskatāma par risinājumu, jo Dziesmu un deju svētki ir nacionāli svētki, kuru cenu politika ir jāsaglabā tāda, lai biļeti varētu atļauties cilvēki ar dažādu līmeņu ienākumiem.

Kā ziņots, sestdien, 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar Latvijas Nacionālā kultūras centra pērn sarīkotā konkursa rezultātiem nodrošina SIA Biļešu paradīze.

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz sestdienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

 

Top komentāri

Maaris
M
Dīvaini tādi apgalvojumi. Šoreiz neko neizdarījām, bet mums JAU ir plāns kā nākošreiz izdarīt labāk, tas nekas, ka visdrīzāk nākošajos dziesmu svētkos viņa vairs nebūs ministre. Varbūt lietderīgāk paštukot kas šajos dziesmu svētkos vēl varētu noiet greizi un kā to novērst, nevis plātīties kā lietas notikšot pēc pieciem gadiem?
Margarēta
M
Kas liedza to izdarīt jau šajos dziesmu svētkos? Tagad gribas paspēlēt uz publiku, pasolīt, jo nāk tak tās vēlēšanas. Bet ja paliks pie siles, aizmirsīsies tie solījumu un nākamajos būs tāds pats bardaks. Ja nākamajos vairs vispār būs kāds palicis Latvijā, kas dziedās, dejos un gribēs to visu skatīties.
Ģirts
Ģ
Tā ir kārtēja atbildības neuzņemšanās, Dace Melbārde! Skandāls ir NOTICIS FAKTS. Kurš atbildēs??!! Vai tad bija tik neiespējami paredzēt šīs problēmas agrāk, pirms tās lika tik daudziem vilties šajā pasākumā? Vai nebija iespējams paredzēt cik liels būs pieprasījums pēc šīm biļetēm? Vai iepriekš jau nevarēja nomodelēt situāciju, kā sistēma strādās šāda pieprasījuma apstākļos? Varbūt nevajadzēja rīkot konkursu un atlasīt tikai vienu biļešu tirgotāju, varbūt varēja ļaut biļetes tirgot arī citiem, laicīgi izplānojot sadalījumu kurš tirgo ko un kā? Un iepriekš sabiedrību par to laicīgi informēt? Lai jaunie stundām nedirn pie datora gaidot brīnumu, un pensionāri nesalst stundām rindās pie bilešu tirgošanas stendiem? Vienalga kā, skaidrs, ka varēja labāk, tikai tas netika darīts... Sliks darbs, Melbārde! Citādi nepateiksi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē