Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pabriks aicina Latvijas uzņēmējus nekavēties un izmantot CETA sniegtās priekšrocības

Latvijas uzņēmējiem būtu aktīvi jāizmanto Eiropas Savienības (ES)-Kanādas starptautiskās tirdzniecības nolīguma (CETA) sniegtās iespējas atvieglotam preču eksportam vai importam uz un no Kanādas, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja Pabrika palīdze, deputāts vērsa uzmanību, ka ceturtdien, 21.septembrī, stājas spēkā lielākā daļa nolīguma, proti, tiek samazināta vai pilnībā atcelta lielākā daļa vēl šodien spēkā esošo tarifu, paverot jaunus apvāršņus Latvijas uzņēmējiem un iezīmējot jaunu pagrieziena punktu ES un Kanādas attiecībās.

"Aicinu uzņēmējus nekavēties un apgūt CETA sniegtās priekšrocības jau no pirmās līguma spēkā stāšanās dienas, tādējādi veicinot sava uzņēmuma un visas valsts ekonomisko izaugsmi," uzsvēra deputāts. Viņš piebilda, ka Kanāda Latvijai ir ciešs un uzticams sabiedrotais politikas un aizsardzības jomā, un pauda gandarījumu, ka tagad ar Kanādu būs iespēja izvērst sadarbību arī ekonomikas jomā.

Eiroparlamentārietis izteicās, ka laikā, kad pasaulē pieņemas spēkā populisms un protekcionisma tendences, ES pierāda, ka tā spēj būt līderis starptautiskajā tirdzniecībā un celt tās standartus, ieviešot dzīvē modernāko, ambiciozāko un visaptverošāko starptautiskās tirdzniecības nolīgumu, kādu ES līdz šim noslēgusi. Paredzams, ka CETA darbosies kā stimuls Eiropas ekonomikai un vecinās tās izaugsmi, viņš atzīmēja.

Pabriks atgādināja, ka ceturtdien spēkā stāsies lielākā nolīguma daļa, būtiski samazinot birokrātisko procedūru apjomu, atvieglojot biznesa saišu veidošanos starp ES un Kanādu, samazinot barjeras savstarpējai preču, investīciju un pakalpojumu plūsmai. Tāpat tiks uzlabotas Eiropas uzņēmumu pozīcijas Kanādas tirgū, paverot jaunas iespējas tādās jomās kā telekomunikācija, enerģētika un jūras transports, kā arī, sniedzot iespēju ES uzņēmumiem piedalīties Kanādas publiskā iepirkuma konkursos.

Savukārt sadaļas par investīciju aizsardzību, pieeju portfeļieguldījumu investīciju tirgum, Investīciju tiesas sistēmu un neautorizētu audiovizuālo ierakstu veikšanu kinoteātros stāsies spēkā brīdī, kad CETA būs ratificēta visu ES dalībvalstu parlamentos. Līdz šim ratifikācija notikusi Latvijas, Dānijas, Spānijas, Čehijas un Horvātijas parlamentos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē