Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pabriks: Latvijas karavīri starptautiskajās operācijās stiprina nacionālo drošību

Pirmdien, 22. jūlijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P) un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Imants Ziediņš tikās ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus pretterorisma operācijā Inherent Resolve Irākā. Svinīgajā ceremonijā Pabriks uzsvēra, ka Latvijas dalība starptautiskajās operācijās ir viens no būtiskiem veidiem, kā stiprināt Latvijas drošību, un novēlēja karavīriem pildīt dienesta pienākumus pēc labākās sirdsapziņas, godam nesot Latvijas vārdu pasaulē.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ziediņš pauda pārliecību par Latvijas karavīru sagatavotību, kā arī atzina, ka dalība starptautiskā operācijā dod iespēju gūt vērtīgu profesionālo pieredzi. 

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no aizsardzības nozares vadības saņēma ceļamaizi – Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

Lai koordinētu starptautiskās sabiedrības rīcību cīņai pret grupējumu Daesh, ASV sadarbībā ar sabiedrotajiem ir izveidojušas starptautisku koalīciju, vienlaikus izveidojot arī Apvienotos spēkus, kuri Irākā un Sīrijā īsteno ASV vadīto operāciju Inherent Resolve, kurā kopš 2016. gada piedalās arī Latvija. Nacionālie bruņotie spēki starptautiskās operācijas Inherent Resolve ietvaros īsteno Irākas drošības spēku apmācību, pilnībā iekļaujoties Dānijas kontingenta sastāvā.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī NATO apmācības operācijā Resolute Support Afganistānā, ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali MINUSMA, Eiropas Savienības apmācības misijā Mali un Eiropas Savienības Jūras spēku Vidusjūrā EUNAVFOR Med militārajā operācijā Sophia.

Top komentāri

Oskars
O
Kā var teikt šādas muļķības: Nesaprotu Paprika vārdus: Latvijas karavīri starptautiskajās operācijās stiprina nacionālo drošību. Ar kādām tiesībām mēs jaucamies citu valstu iekšējās lietās, kādas tur ir Latvijas intereses? Nozagt naftu, iznīcināt cilvēkus vai tās ir Latvijas intereses??? Amerikāni grib novirzīt teroristu barus uz Latviju, lai brauc te atriebt savus tautiešus, ka priekšzīmīgie latvieši iznīcinās svešu tautu, kura Latvijai neko nav nodarījusi!!!!! Drīz sūtīs arī uz Irānu aizstāvēt Latvijas intereses. Ar ko ASV ir labāka par Krieviju??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē