Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Premjers: E-veselības ieviešanā nekādu atkāpju nebūs, ir jāvirzās uz priekšu

E-veselības ieviešanā nekādu atkāpju nebūs un ar sistēmas ieviešanu ir jāvirzās uz priekšu, ceturtdien atzina veselības ministra pienākumu izpildītājs, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš norādīja, ka "pēc pirmajām stresa dienām" problēmas ar e-veselības sistēmu mazinās un ir novērojami uzlabojumi sistēmā.

Janvāra pirmo dienu problēmas ar e-veselības sistēmu Kučinskis skaidroja ar faktu, ka vēl pagājušā gada septembrī e-veselībai bija pieslēgušies 30% lietotāju, turpretī aktīvākais pieslēgšanās periods sekojis decembrī.

Pēc viņa teiktā, patlaban Veselības ministrija strādā pastiprinātā režīmā, lai risinātu tehniskos un citus jautājumus. Turklāt neskaidrību gadījumā, ģimenes ārstiem ir iespējams vērsties pēc konsultācijas.

Jau ziņots, ka no 2018.gada 1.janvāra sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Otrdien problēmas ar sistēmas darbību skārušas vairākas Latvijas medicīnas iestādes, tostarp Ventspils, Jelgavas un citu pilsētu poliklīnikas.

Arī trešdien reģionālo slimnīcu speciālisti novērojuši traucējumus e-veselības sistēmas darbībā, aģentūra LETA uzzināja medicīnas iestādēs. Vairākas galvaspilsētas slimnīcas šī gada pirmajās dienās nav saskārušās ar e-veselības sistēmas darbības traucējumiem, taču Rīgas 1.slimnīcā mediķiem problēmas sagādājusi gandrīz katras elektroniskās receptes izrakstīšana, jo sistēma šīs receptes nemitīgi uzskatījusi par kļūdainām.

Īslaicīgi traucējumi e-veselības sistēmā var turpināties, taču nacionālais veselības dienests (NVD) strādā pie sistēmas uzturēšanas darbiem.

Kā norādīja NVD direktores vietniece informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Linda Freimane, e-veselības sistēma optimāli varētu sākt strādāt pēc pāris nedēļām.

Top komentāri

e-v
e
Ģimenes ārsti jau sen lieto datoru – vairākus gadus. E-veselība ir apsveicama! Kučinski, Čakša un NVD, ja ļaujat izzagt tos 14 miljonus – e-v nemaksā tādu naudu – tad nevainojiet ārstus. Sākums ar traucējumiem – jūs paši neesat gatavi e-v. Paldies Veidei par drosmi streikam!
solon
s
Protams, protams, oligarhu aizstāvi, biedri Kučinski! Kāds no silei pietuvinātajiem ir notrallinājis 14 miljonus nodokļu maksātāju naudas izveidojot kroplu, nestrādājošu sistēmu, atpakaļ ceļa nav ... Kad beidzot Latvijas valstī šādi te nodokļu maksātāju līdzekļu izšķērdētāji (in šo ideju atbalstītāji no valdības puses) tiks tiesāti?!!! Kāpēc Igaunijā varēja ieviest kvalitatīvi strādājošu e-veselības sistēmu nopērkot to no Zviedrijas par 1,5 miljoniem, bet mums kroplam pakaļdarinājumam vajadzēja tērēt 14 ?!!!
neticu NVD
n
NVD ceturtdien traucējumi nav bijuši (pēc Delfi). Vispirms iepazīstiet savu e-veselības sistēmu un tad – jūsu sistēmā visu laiku ir traucējumi! Beidziet stāstīt blēņas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē