Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sārts: Krievijas armijas ātru atkāpšanos no Ukrainas var panākt tikai krievu tauta

Pašreizējā situācijā Krievijas armijas ātru atkāpšanos no Ukrainas teritorijas var panākt tikai krievu tauta, uzskata NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņš vērtēja, ka Krievija pēc iebrukuma Ukrainā ir nonākusi strupceļā, par ko liecina arī tās ķeršanās pie kodolkara draudiem.

"Jau no sākuma bija skaidrs, ka, ja Ukrainai veiksies, tad Krievija vienā brīdī noteikti sāks žvadzināt savus kodolieročus, un, kā mēs redzam, Ukrainai tiešām veicās. Viņi [ukraiņi] ir pārsteiguši ne tikai pasauli, bet arī pašu [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu," komentēja Sārts.

Tomēr, vaicāts, kāda varētu būt iespējamā Krievijas atkāpšanās taktika, ja Ukrainas pārspēks turpināsies un Putins sapratīs, ka ir zaudējis, Sārts atzina, ka ātri to spētu panākt tikai krievu tauta. "Citus scenārijus, kā Putins varētu iziet ārā no situācijas, saglabājot seju un (..) saglabājot arī amatu, es daudz neredzu," sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors.

Eksperts atzīmēja, ka Krievijas vara ir ārkārtīgi satraukta par sabiedrībā valdošo noskaņojumu, jo krievu tautai ir ļoti grūti paskaidrot, ka ir pareizi uzbrukt un nogalināt ukraiņus, tieši tāpēc Krievija tagad mēģina vietējai sabiedrībai visiem iespējamiem spēkiem liegt piekļuvi objektīvai informācijai par Ukrainā patiesībā notiekošo.

"Protams, jo ilgāks laiks paiet, jo spriedze sabiedrībā aug. Protesti šobrīd tiek diezgan spēcīgi apslāpēti, bet, vienā mirklī tas sprādziens tur var notikt. Kad? To mums grūti pateikt," sacīja Sārts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē