Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siliņš: Jāmeklē risinājumi pensionāru nabadzības pieauguma apturēšanai

Svarīgi meklēt mehānismus, kā apturēt nabadzības pieaugumu pensionāriem, aģentūrai LETA pēc sarunas ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadītājs, Saeimas deputāts Andris Siliņš (ZZS).

Pēc viņa paustā, trešdien ar premjeru tika pārrunāts līdz šim paveiktais pensiju jomā, kā arī vēl neatrisināti jautājumi. Tie galvenokārt saistīti ar skaļākajām pensionāru prasībām, tostarp pieaugošo nabadzības līmeni pensionāru vidū, viņš teica.

Siliņš norādīja, ka pamata prasība ir pārtraukt iedzīvotāju ienākumu nodokļa piemērošanu pensionāru ienākumiem, kas zemāki par nabadzības riska līmeni. "Tas nav loģiski, jo cilvēks jau ir nabags, bet viņu padara vēl nabagāku," sacīja LPF vadītājs.

Tāpat, pēc Siliņa paustā, esot ļoti daudz pensionāru, kuriem ir liels darba stāžs, bet mazas pensijas, kas saistīts ar objektīviem apstākļiem, piemēram, ar to, ka 90. gados apmaksa par darbu mēdza notikt dažādos veidos un formās. Tāpat daļai pensionāru mazā pensija saistīta ar priekšlaicīgu pensionēšanos pēc darba smagos un veselībai bīstamos apstākļos. Šiem cilvēkiem ir mazs stāžs un līdz ar to arī maza pensija, uzsvēra Siliņš.

Pensionāru pārstāvis informēja, ka nākamnedēļ, 28. maijā, notiks LPF valdes sēde, kurā saistībā ar vēlēšanām tiks izstrādāti uzstādījumi Latvijas partijām. Rezolūcijā tiks iekļautas dažādas prasības, tostarp arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijas.

Top komentāri

Kāpēc man nemaksā piemaksu?
K
Vai Reirs (Vienotība - nezinu, jaunā vai vecā) var paskaidrot, kāpēc personām, kuras pensionējās sākot ar 2012.gadu, nemaksā piemaksu? Vai tā nav diskriminācija pēc dzimšanas gada?
Juris > tukšajai muciņai
J
Tukša Siliņa vāvulošana.
Bomzim bez darba stāža 64 euro
B
mātei ar 29 gadu stāžu - 83 euro. Vai tas ir taisnīgi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē