Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

TIEŠRAIDE: Vidusskolēni debatē par kompetencēs balstīta izglītības satura ieviešanu

Kādu izglītību jaunieši Latvijā saņem šodien un kādu saņems rīt? Jaunā izglītības reforma paredz izmaiņas mācību saturā — ne tikai nodot zināšanas, bet mācīt domāt, risināt problēmas, strādāt grupās, radīt modeļus, meklēt risinājumus. Kā jauno mācīšanās pieeju uztver skolēni, kādi ir ieguvumi un vai būs arī zaudējumi - par to debatēs vidusskolas vecuma jaunieši no dažādām Latvijas skolām, Junior Achievement Latvija Līderu programmas dalībnieki. Arņa Krauzes vadītās debates aicinām skatīties tiešraidē portālā Diena.lv trešdien no plkst.12.30.

Junior Achievement Līderu programmu 16 līdz 20 gadus veciem jauniešiem organizē ceturto gadu. Latvijā unikālās izglītības programmas mērķis ir veidot jauno līderu paaudzi Latvijas konkurētspējas palielināšanai. Programmā iesaistītie mentori — Latvijā pazīstami uzņēmēji un vadītāji — mācību gada laikā ar savu pieredzi iedvesmo un iedrošina jauniešus īstenot savu līdera talantu.

Sarunai piešķirtais formāts ir debates. Debates ir spēle, kurā mērķis ir pārliecināt tiesnesi un skatītājus kādā strīdīgā jautājumā, pārspējot oponentus ar labiem argumentiem, aizraujošu runu un trāpīgiem jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē