Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ušakovs: Bērni jāaudzina par Latvijas patriotiem un vienlaikus par veterānu piemiņas cienītājiem

Iedzīvotājiem bērni jāaudzina par Latvijas patriotiem un vienlaikus par veterānu piemiņas cienītājiem, šovakar 9.maija svinīgās uzrunas laikā Uzvaras parkā sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Viņš savā uzrunā pieminēja vecmāmiņu, kura pusaudzes gados pārdzīvojusi okupāciju, un kura arī šodien esot pasākuma apmeklētāju vidū. Mērs skaidroja arī to, kādēļ uzvaru pār nacismu svin tieši 9.maijā un tieši Uzvaras parkā Pārdaugavā. "Bet kur gan citur es varētu būt šajā dienā? Kur citur šajā dienā var būt katrs no mums? Nacionālisti, provokatori, vienkārši ne pārāk saprātīgi cilvēki mēģina mums pieprasīt nodot to, kas katram cilvēkam ir viena no svētākajām lietām - dzimtas un ģimenes atmiņu," sacīja Ušakovs, norādot, ka tie, kuri to izdara, izpelnās nicinājumu.

Vēl savā uzrunā Rīgas mērs atzīmēja, ka, neraugoties uz to, ka ir darba diena, Uzvaras parku šodien apmeklējuši jau vairāk nekā 150 000 cilvēku. "Visu, kas šeit notiek, mēs, rīdzinieki, esam organizējuši paši. Bez jebkādas palīdzības. Tikai pašu spēkiem. Mēs protam glabāt, sargāt un aizstāvēt ģimenes atmiņu. Mūsu vectēvi-karavīri var ar mums lepoties. Mēs viņus neesam nodevuši un nenodosim," teica galvaspilsētas domes priekšsēdētājs.

Viņš arī piebilda, ka 18.novembris tiekot svinēts tikpat plaši, jo "mēs patiesi mīlam mūsu valsti Latviju un sērojam par briesmīgo staļinisko represiju upuriem". "Mēs ļoti labi saprotam, cik briesmīgs bija karš Latvijai, kur brālis karoja pret brāli, kad simtiem tūkstošu latviešu bija spiesti pamest savas dzimtās mājas. Un atgriezties dzimtenē, satikt savus tuviniekus viņi varēja tikai pēc pusgadsimta, taču mūsu vectēviem nav nekāda sakara ar staļinisko režīmu un tā represijām," pauda mērs, piebilstot, ka tas esot galvenais, ko grib novēlēt klātesošajiem - audzināt bērnus par Latvijas patriotiem un vienlaikus par veterānu piemiņas cienīgiem.

Noslēgumā Ušakovs kara veterāniem novēlēja veselību un ilgus mūža gadus.

Jau ziņots, ka, pēc organizatoru aplēsēm, svinības Rīgā, Uzvaras parkā, šodien kopumā varētu būt apmeklējuši aptuveni 150 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Līdz plkst.21 Uzvaras parkā bija aizturētas kopumā 17 personas, no tām visvairāk - 13 - par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, vēl dažas personas aizturētas par neatļautu urinēšanu sabiedriskā vietā, nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sīko huligānismu, kas izpaudusies kā lamāšanās necenzētiem vārdiem, un par atrašanos sabiedriskā vietā narkotisko vai psihotropo vielu reibumā.

Top komentāri

murgotājam
m
Tu kā īsts krievs-komunists. Vari sapņot par savu soci-komunismu tālāk.
Neslāvs
N
tas zilais krievs atkal sadirsa par 150 000 dalībnieku. Šī ķēma laikā Rīgā strauji sarūk iedzīvotāju skaits, cilvēki pamet Rīgu. Policijas aplēses: ne vairāk par 10 000, kas dzēra un zaimoja Latviju, bet ausainis tik dirš un dirš. nebūs labi...
9. maijs - mankurtu svētki
9
Tieši tādi mankurti kā nelietis Ušakovs nodod savas tautas piemiņu, svinot tā cilvēka uzvaras svētkus, kurš noslepkavoja ap 50 miljoniem Ušakova tautiešu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē