Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Žurnālistu asociācija: Attiecībās ar Latvijas Radio NEPLP izmantojusi publisko telpu konflikta eskalācijai

Attiecībās ar Latvijas Radio (LR) Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), kas izteikusi neuzticību LR valdes loceklei Sigitai Roķei, izmantojusi publisko telpu konflikta eskalācijai, sacīja Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valdes priekšsēdētāja Rita Ruduša.

Viņa pauda nožēlu, ka NEPLP attiecībās ar LR nav sekojusi konstruktīva, cieņpilna dialoga principiem, bet tā vietā "izmantoja publisko telpu kritikai un konflikta eskalācijai".

"Reformas un strukturālās pārmaiņas, pret kuru nepieciešamību LR kā institūcija un Roķe kā vadītāja nekad nav iebildusi, jāvada dialoga formā," uzsvēra Ruduša, piebilstot, ka jebkurš cits formāts grauj sabiedriskā radio reputāciju.

Jau ziņots, NEPLP izteikusi neuzticību Roķei, kurai amats jāatstāj jau ceturtdien. Nākamnedēļ tiks iecelta jauna valde, kuru apstiprinās pirmdien, 2.oktobrī, bet darbu tā sāks otrdien, 3.oktobrī.

NEPLP smagākos pārmetumus veltīja par "satura tirgošanu", kas šajā ģeopolitiskajā laikā ir īpaši bīstami. Satura pārdošana konstatēta gan dažādos LR veidotajos raidījumos, gan ziņu sižetos.

Konkurss uz LR valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu finanšu vadības jautājumos tika izsludināts 10.augustā, bet pieteikumus konkursā varēja iesniegt līdz 25.augustam.

Konkursa pirmajā kārtā no kopumā saņemtajiem pieteikumiem 18 iesniegti valdes priekšsēdētāja amatam un 14 uz valdes locekļu finanšu vadības jautājumos amatu. Savukārt četri pieteikumi saņemti uz abiem konkursā izsludinātajiem amatiem. Turpretī otrajai kārtai uz LR valdes priekšsēdētāja amatu tika izvirzīti 11 kandidāti, bet uz valdes locekļa finanšu vadības jautājumos amatu - septiņi kandidāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē