Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

EK viceprezidente Jourova kritizē ES atkarību no Ķīnas un Indijas medicīnas preču sagādē

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidente Vera Jourova svētdien kritizējusi Eiropas Savienības (ES) atkarību no Ķīnas un Indijas medicīnas preču sagādē.

"Šī [jaunā koronavīrusa radītā] krīze ir atklājusi mūsu neveselīgo atkarību no Ķīnas un Indijas attiecībā uz farmaceitiskiem līdzekļiem," debatēs Čehijas televīzijā sacīja Jourova, kura ir EK priekšsēdētājas vietniece jautājumos par vērtībām un pārredzamību.

Viņa uzsvēra, ka tas padara ES ievainojumu un to nepieciešams mainīt.

"Mēs izvērtēsim piegāžu ķēdes (..) un mēģināsim tās dažādot un, ideālā gadījumā, pēc iespējas vairāk lietu ražot Eiropā," sacīja Jourova.

"Tā ir liela mācība, ko esam apguvuši," viņa piebilda.

EK līdz mēneša beigām izstrādās stratēģisku plānu šī jautājuma risināšanai un iesniegs to Eiropas Parlamentam (EP) un ES dalībvalstu līderiem, paziņoja Jourova.

"Tas būs sasaistīts ar jauno ES budžetu," viņa piebilda.

Top komentāri

ļuļa
ļ
vai tad tas nebija tas, pēc kā eiropas zaļplānprātiņi, tiecās, applaudējot un gavilējot eiropas valstu valdībām? iznīcināt ražošanu un pasludināt eiropu par zaļāko kontinentu galaktikā? un es varu klusi pačukstēt kādu noslēpumu. eiropa no ķīnas un indijas ir atkarīga ne tikai farmācijas jomā. pietiktu šīm valstīm pārtraukt sadarboties ar eiropu, mēs visi staigātu pliki, bet automašīnām, bez modernajām tehnoloģijām, bez virtuves piederumiem un laimīgi nonāktu tur, kur grēta tūnberga grib mūs ievest - pilnīgā pakaļā.
VVZ
V
Tagad kritizēt viegli, bet paši vien EK ir vainīgi, jo Eiropa visu ražošanu ir pārnesusi uz Āziju trīs iemeslu dēļ- pirmais iemesls ir vides prasības, kas ir jau neadekvātas. Āzijā neviens neskatās, cik un kā tiek piesārņots. Otrais iemesls ir darba likumdošana- Āzijā izmanto vergu un bērnu darbu, un tās pašas maskas tiek izgatavotas žurku apsēstos pagrabos uz grīdas. Trešais iemesls ir Eiropas plēsonīgā nodokļu politika, te vispār nav ko komentēt! Tagad dabū pašu sagrieztās rīkstes un, redziet, paši sevi "kritizē"!
ha, ha
h
Ka tik pati nav uzvilkusi Ķīnā ražotas apakšbiksītes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē