Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksperti: Krievija 9.maijā varētu pasludināt plašāku mobilizāciju, bet vienlaikus varot sabiedrībai pārdot zaudējumus kā uzvaru

Cenšoties gūt panākumus frontē, Krievija 9.maijā varētu pasludināt plašāku mobilizāciju, bet vienlaikus Krievija līdz sev svarīgajam datumam varot sabiedrībai pārdot zaudējumu kā uzvaru, aģentūras LETA rīkotajā diskusijā "Kā dzīvot Eiropā un Latvijā jaunā drošības realitātē" pieļāva eksperti.

Aprīļa sākumā telekanāls CNN, atsaucoties uz vairākām ASV amatpersonām, ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar savu armiju cenšas gūt vismaz kaut kādu uzvaru Ukrainā līdz 9.maijam.

Aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube diskusijā norādīja, ka diktatoriem ir apsēstība ar datumiem, tāpēc Krievijai līdz šim datumam par katru cenu ir vajadzīga kāda uzvara. Vienlaikus Graube norādīja, ka Putins savā "aizspogulijā var savai sabiedrībai nopārdot jebko, pat zaudējumus". Kā piemēru Putina centieniem Graube pieļāva mēģinājumus izveidot tā dēvēto "Hersonas Tautas Republiku".

Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Mārcis Balodis arī atzina, ka Kremlim svarīgi ir simboli, tāpēc līdz šim datumam vajadzīga kaut kāda uzvara. Vienlaikus eksperts piekrita Graubem, ka Krievija spēj ar propagandas palīdzību sabiedrībai "aizmuldēt acis ciet un noformējumu piemeklēt pēc situācijas."

Politikas zinātnes doktors un pētnieks Mārtiņš Hiršs akcentēja, ka, tuvojoties 9.maijam, nav izslēdzams risks, ka šajā datumā tiek paziņots par nepieciešamību pēc plašas mobilizācijas izsludināšanas. "Tiek paziņots, ka esam karā ar rietumiem un vajag šo mobilizāciju, lai aizstāvētu Krieviju. Netiek izslēgts, ka šajā dienā pasludina plašākas operācijas," piebilda Hiršs, vienlaikus norādot, ka tās patlaban ir tikai sazvērestības teorijas.

Zemessardzes komandieris Egils Leščinskis arī norādīja, ka līdz šim datumam Krievijas armija mēģinās gūt kādus panākumus, tomēr komandieris šaubās vai Krievijai tie būs veiksmīgi.

https://m.youtube.com/watch?v=9lzh9kPCUWU

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē