Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvas premjere: Situācija Afganistānā var radīt nopietnas migrācijas problēmas ES

Situācija Afganistānā var radīt nopietnas migrācijas problēmas Eiropas Savienībai (ES), otrdien atzinusi Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai autoritārais Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko varētu izmantot pašreizējo stāvokli Afganistānā apzinātai nelegālās migrācijas veicināšanai.

"Jādomā, būs daudz cilvēku, kas centīsies par katru cenu izkļūt no Afganistānas - īpaši tādu, kuru veselībai vai pat dzīvībai draudēs reālas briesmas. Cits jautājums, pa kādiem maršrutiem viņi pārvietosies," izteikusies valdības vadītāja. "Vai tiešām viņiem būs čārterreisi no Kabulas uz Minsku - to atļaujiet apšaubīt, toties par to, ka Eiropas Savienībai nopietni jāgatavojas šai situācijai, nešaubos ne mazākajā mērā."

Pēc tam, kad Afganistānas galvaspilsēta Kabula svētdien nonāca talibu rokās un valsti atstāja līdzšinējais prezidents Ašrafs Gani, tūkstošiem citu afgāņu, kas sadarbojušies ar līdzšinējo režīmu un starptautisko militāro kontingentu, bažījoties par savu dzīvību, arī cenšas pamest valsti.

Jau ziņots, ka Lietuva, kas pēdējā laikā pati saskārusies ar nopietnu nelegālās migrācijas krīzi, apsver iespēju pārvest pie sevis afgāņu tulkus, kuri savulaik palīdzējuši Afganistānā dislocētajiem Lietuvas karavīriem.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits Lietuvā pārsniedzis 4100, bet no 3.augusta saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē