Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Merkele: ANO Globālais migrācijas līgums ir Vācijas interesēs

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien paziņojusi, ka Vācijas interesēs esot atbalstīt ANO Globālo migrācijas līgumu, kuru vairākas valstis, tostarp ASV ir noraidījušas.

Tiesiski nesaistošais ANO Globālais migrācijas līgums tika pabeigts jūlijā un decembrī to plānots oficiāli parakstīt konferencē Marokā. Līguma mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu.

Merkele, uzrunājot deputātus, sacīja, ka Vācijā daļēji jau ir spēkā apstākļi, kādus paredz nodrošināt šis līgums.

Vācijas amatpersonas cer, ka vienošanās samazinās imigrantu plūsmu uz Vāciju, nodrošinot, ka viņi arī citur var sagaidīt humānus apstākļus.

Merkele savā runā par budžetu uzsvēra starptautiskās sabiedrības nozīmi, norādot, ka Vācija par savu atdzimšanu pēc Otrā pasaules kara lielā mērā ir pateicību parādā tādām daudzpusējām organizācijām kā Eiropas Savienība (ES) un ANO.

ASV, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Izraēla, Polija un Ungārija jau paziņojušas, ka ANO Globālo migrācijas līgumu neparakstīs.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
Kaarteejaa liekuliiba no Perkeles, izraisiija nelegaalo imigrantu invaaziju un tagad visi paareejie luudzu sanjemiet shiis probleemas.
ļuļa
ļ
kā tad, kā tad. robežu atvēršana 2015. gadā arī bija vācijas interesēs.
prieks
p
Merkelei katru dienu vajadzétu 1000 reizhu publiski atvainoties gan Vácijas tautai, gan Eiropas tautám par savu imigrácijas politiku. Bet, par cik tas nav iespéjams, tad vinjai IR jásézh cietumá par to skádi, ko nodaríjusi Eiropai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē